JAVILI SU JOJ DA JE OTAC UMRO: Organizovala je sahranu, a onda ga našla kako sedi na krevetu!

Vijesti

“Kada su mi javili da je umro svet mi se srušio. To je moj otac”  – rekla je Aldijana kako se osećala.

Šta se to dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sedi na krevetu i pri tom vas još pita kako ste?

Na to veoma zanimljivo pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su nakon tužnog obaveštenja o njegovoj smrti krenuli da preuzmu telo. Međutim oni su se suočili sa šokantnim prizorom, preneo je u utorak sarajevski “Dnevni avaz”.

Scena dostojna kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” se desila u opštoj bolnici Tešanj u centralnoj Bosni gde se Sinan Memić leči od bolesti jetre. Njegova ćerka Aldijana je u ponedeljak primila telefonski poziv iz bolnice.

“Kada su mi javili da je umro svet mi se srušio. To je moj otac ” rekla je Aldijana.

Nakon  primanja ove tužne vesti u porodici su preduzeli šta je potrebno kako bi dobili smrtni list.Dogovorili štampanje umrlice i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo telo pripremio za ukop po islamskim običajima.

Međutim ada je Memićev zet Haris došao u bolnicu da bi se sproveo pripisani postupak, ugledao je tasta kako sedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima.

“Noge su mi se odsekle”  rekao  je Haris. On je još priznao kao je u neverici zagledao Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pri tom ga upitao da je li dobro.

Prava drama je usledila tek nakon toga kada je Haris nazvao suprugu i taštu da bi im preneo kako je Sinan zapravo živ. Ženama je nakon toga pozlilo.

“Kao da se neko igrao s nama”  rekao je Haris.

Ova porodica najavila je podnošenje tužbe a tvrde kako se nitko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvini.

“Živog čoveka da sahranjuju, neka ih je stid i sram”  -poručila je Aldijana.

Direktor tešanjske bolnice Rifat Merdić je naknadno “Avazu” pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt brojeve dva različita pacijenta.

“Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo porodicu Meškić ali oni nisu hteli da razgovaju” govori  direktor ove bolnice.

(Telegraf.rs / Hina)

Podijeli članak: