Jako potresna ispovijest momka ubijene Arnele Đogić: Otkrio do sada nepoznate detalje!!!

Vijesti

“Te noći kada su ubili moju Arnelu i bacili je s litice, stigli su u Carevu Ćupriju, selo tridesetak kilometara udaljeno od Olova, i došli su u lokalnu kafanu. Pogledali smo se kada sam izlazio, ali ništa nisam slutio. Drugovi su mi kasnije ispričali da je častio pola kafane. Častio je druge djevojke novcem koji je uzeo iz njenog kaputa nakon što su je ubili,” ovim riječima je počeo ispovijest za “Dnevni avaz”  Kenan Trakić, mladić s kojim je nesretna Arnela Đogić bila u vezi nakon raskida s Avdijom Selimovićem.

Imala je problema

Trakiću je bilo veoma teško govoriti o slučaju koji je potresao cijelu državu,a po svemu sudeći njega najviše. Njegovu djevojku je Selimović, njen bivši momak, zajedno s Murizom Brkićem, hladnokrvno ubio ubodima nožem u vrat, a onda je bacio u kanjon rijeke Stupčanice.

On se još uvijek oporavlja od velikog šoka i saznanja da je njegova Arnela ubijena.

“Ujutro, nakon te noći kada se sve izdogađalo, zvao me njen brat i pitao je li ona sa mnom. Rekao sam da nije i zanijemio kada sam saznao da nije ni na poslu, da joj nema automobila… ” govori  Trakić.

Kaže da je u jednom momentu pomislio da bi Avdija mogao biti umiješan, ali da nije bio siguran.

“Mi smo stalno hodali gradom, sjedili u svim kafićima. Nikad nije smio da priđe ili nešto dobaci. Arnela mi je njega spomenula da joj je bivši momak te da je imala problema s njim. Nekoliko puta joj je prijetio” dodaje on.

Kada je iz medija saznao da su Brkić i Selimović priznali njeno ubistvo, panično je zvao Arnelinog brata i molio ga da mu kaže da je sve laž…

“Jednostavno, nisam htio prihvatiti to da je više nema. A sada bih samo volio da sretnem tog monstruma, ubicu, da ga pogledam u oči… Zašto mene nije ubio” govori Kenan.

On je još ispričao i da su mu njegovi prijatelji kasnije govorili da je Avdija tu noć imao pištolj i pušku kod sebe te da su ciljano došli u Carevu Ćupriju da i s njim “završe”.

Neću mu halaliti

“Tražili su me. Htjeli su me ubiti. Moja Arnela me spasila, da ona nije otišla s njima, ja bih bio prvi. Ubili su nju, htjeli su i mene, ali sam ja otišao. Vjerovatno me spasilo to što je bilo više ljudi u kafani, jer su očekivali da ću biti sam. Od Olova do Careve Ćuprije ima 30 kilometara. Koja bi budala pored grada dolazila ovdje na muziku? Znali su gdje sjedim” govori on u nevjerici.

Na kraju razgovora je dodao da djevojku Arnelu nikada neće zaboraviti.

Ona je moja ljubav, a njemu nema halala…” – kaže Kenan.

Kenan nam je još ispričao da je Arnela uskoro trebala početi raditi u Graničnoj policiji BiH jer je položila prijemne testove.

“To joj je bila životna šansa. Željela je to. Ja sam joj pomagao koliko sam mogao i nisam je htio smarati kada se pripremala za te ispite” -govori na kraju Trakić.
(avaz.ba)

Podijeli članak: