Jako nevrijeme pogodilo mnoge općine u Bosni: Najkritičnije je….

Vijesti

Juče je u popodnevnim satima općinu Gračanicu zahvatilo jako olujno kišno nevrijeme.U veoma kratkom vremenskom periodu više lokalnih potoka i rječica je nadošlo i izašlo iz svojih korita…

Bilježimo porast rijeke Sokoluše u dijelu naselja Pašalići,je poplavljen bio i regionalni put Gračanica-Srebrenik, u MZ Prijeko Brdo Džakulska Rijeka je izašla iz svog korita i pričinila veću štetu na putevima i njivama u vidu nanosa posipnog materijala kao i bujičnih odrona… U naseljima G. i D. Doborovci jaka je kiša odnosila posipni materijal i ugrozila lokalne puteve u dijelovima Serhatlije, Džanani i Hodžići… Zabilježeni su i dva veća odrona na regionalnom putu za Srebrenik u naseljima Škahovica i Doborovci.

Na području općine Kladanj je vjetar prouzrokovao skidanje lima s jedne strane džamije U Tuholju. Navedena džamija je zaštićene od starane „Zavoda za zaštitu prirodno, kulturno historijskih spomenika TK“ Nastava u OŠ „Kladanj“ je otkazana zbog jakog vjetra koji je oštetio krov škole.

U općini Banovići je pristiglo više prijava građana zbog palog drveća preko saobraćajnica u MZ: Čifluk, Treštenica, Bučik i oštećenja krovova stambenih objekata: u MZ Bučik i Stražbenica.

Na području grada Tuzla više naselja je bez napajanja e. energijom zbog udara vjetra.U općini Čelić više naselja je bez napajanja e.energijom, zbog udara vjetra i oborenih stabala na saobraćajnice koji su uklonjeni u toku noći…

Jaki udari vjetra su najviše pogodili općinu Živinice, gdje je bez napajanja e. energijom Đurđevik, G. Živinice, Višća, Podgajevi… Bezbroj je prijava od strane građana šetama na stambenim objektima uzrokavano jakim udarima vjetra. Krovovi dvije OŠ u Višći i Đurđeviku su otkriveni….

Podijeli članak: