ISPRATILA SAM BRATA, SNAJU I BRATANICU, A ONDA GLEDALA KAKO UMIRU: Potresna ispovest Verice Nikolić o stravičnoj nesreći kod Loznice

Vijesti

Verica Nikolić je ispratila svog brata Milorada, snaju Svetlanu i bratanicu Danielu, a onda je videla kako u njihov „polo“ ogromnom brzinom udara džip i bukvalno ga smrskava…
 
“Izašla sam da ih ispratim… Mahnula sam im i već u sledećem trenutku je naleteo  džip i udario u njihova kola. Podigao ih je od asfalta i gurnuo u kanal. Stajala sam i gledala, potpuno ukočena. Vozač džipa je produžio i zaustavio se nakon 150 metara. Sledeće što sam videla bio je smrskani auto i njih troje bez svesti.”

Ovako za Kurir jeziv sudar kod Loznice opisuje Verica Nikolić, koja je u ovoj nesreći izgubila svoju snaju Svetlanu (54) i bratanicu Danielu (32), dok je njen rođeni brat Milorad Stepanić teško povređen…Ovaj strašni udes  dogodio se u ponedeljak oko 14.40 sati u Gornjem Dobriću kod Loznice, kad su Stepanići nakon rođendanskog ručka kod Nikolića krenuli kući, u selo Joševa. Samo što su izašli na put, na njih je otpozadi, u ogromnoj brzini, naleteo džip marke „honda“, kojim je upravljao Nenad. V. iz Trbušnice.

Ispala iz džipa

Verica objašnjava da je nakon sudara videla devojku koja je navodno ispala iz džipa i krvave glave vikala: „Zovite Hitnu pomoć i policiju!“

“Ne znam da li je od udarca ispala iz kola ili je pobegla, ali sam je čula kako viče. Prišla sam kolima i videla bratanicu Danielu, koja je sedela na zadnjem sedištu, na onome što je ostalo od sedišta. Već je bila mrtva… Snaja i brat su davali znake života, ali ništa nisam mogla da uradim. Automobil je bio potpuno smrskan, a oni prignječeni u njemu. Ne dao bog nikome, da gledaš voljene kako ti na oči umiru, a ti si nemoćan da bilo šta uradiš” govori  uplakana žena za Kurir.

Ona još objašnjava da su tek vatrogasci uspeli da izvuku putnike iz automobila.

“Isekli su limariju i izvadili Milorada i Svetlanu, ona je još bila živa u tom trenutku. Oboje su bili bez svesti. Kad su Svetlanu ubacili u sanitet, ubrzo su rekli da je preminula, a Milorada su odvezli. Danieli nije bilo pomoći, da je bar ona ostala živa… Bila je mlada, udala se tek pre 15 dana… I sada umesto tetka da joj ide u svatove, spremam se za sahranu “ jecajući govori  naša sagovornica.

Ostali duže zbog kafe

Prema njenim rečima, porodica Stepanić bila je kod njih na drugi dan proslave rođendana njenog unuka.

“Nisu mogli da dođu prvi dan. Svetlana mi je objasnila da su išli po Danielu i došli kod mene. Bili su veseli, lepo smo se provodili. Milorad je posle ručka pomenuo da treba da krenu da voze Danielu i da idu kući da založe vatru za sinove, koji treba da dođu s posla, pa da im ne bude hladno. Razmišljali su da li da popiju kafu ili ne… Odlučili su da je popiju. Da nisu, možda bi ranije otišli i ništa se ne bi desilo. Ali ko zna, ako je bila sudbina, sustigao bi ih negde dalje možda “ govori  očajna žena. Verica kaže da i dalje ne mogu da se povrate od šoka.

“Možda bi mi bilo malo lakše da nisam sve videla… Niko od nas celu noć nije spavao, ko zna šta nas čeka” govori Verica Nikolić.

Milorad Stepanić je, s povredama opasnim po život, posle zbrinjavanja u Urgentnom centru lozničke Opšte bolnice istog dana hitno prebačen u Beograd.

“Još uvek mu nije saopšteno da je ostao bez žene i ćerke, jer je nakon udesa ostao bez svesti” kazao je izvor Kurira.

Kurir.rs

Podijeli članak: