Vijesti
0

Ispovijest povrijeđenog iz mostarske bolnice: Kada su saopćili majci da joj je kćerka preminula uslijedio je šok!

“Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres usljed čega sam skočio iz kreveta i počeo trčati niz stepenište kuće,” riječi su kojima počinje svoju ispovijest iz mostarske bolnice Semir Kasumović za portal 072info. Da se podsjetimo, zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali zabilježen je sinoć s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je […]

Podijeli članak:
Ispovijest povrijeđenog iz mostarske bolnice: Kada su saopćili majci da joj je kćerka preminula uslijedio je šok!

“Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres usljed čega sam skočio iz kreveta i počeo trčati niz stepenište kuće,” riječi su kojima počinje svoju ispovijest iz mostarske bolnice Semir Kasumović za portal 072info.

Da se podsjetimo, zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali zabilježen je sinoć s epicentrom u Stolcu, potvrđeno je zvanično iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako govori Kasumović, koji je iz Čapljine, on se povrijedio dok je trčao iz kuće.

“Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smješteni, u gradu Čapljina. Prilikom trčanja niz stepenice sam pao, otišao sam u hitnu u Čapljini, odakle su me uputili za Mostar” – govori on.

Ipak, posebno je težak trenutak bio kada je svjedočio da javljaju porodici da je njihova kćerka preminula usljed povreda.

“Ovdje zatičem porodicu poginule djevojke koja još nije imala pojma o njenoj smrti. Nedugo zatim su obavijestili majku, koja je i sama povrijeđena. Onda je nastao pravi šok” govori Kasumović.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA REGION: Majka gurnula sina na kojeg je padala bandera, pa poginula

Na sreću, govori na kraju ispovijesti, nije zadobio teže povrede zbog kojih bi morao biti hospitaliziran.

– Snimio sam nogu, ustanovili su da mi je pukla peta i upravo čekam da mi stave gips, nakon čega ću vjerovatno biti pušten na kućno liječenje – završava svoju ispovijest Kasumović.

Prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, zemljotres koji je večeras uzdrmao BiH jačine je 5,6 stepeni po Rihteru, te je peti najjači zemljotres zabilježen na tlu naše države te najjači u posljednjih 50 godina…

 

 

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!