ISPOVIJEST: Ostali praznih džepova: Ako Kava košta 5€, evo koliko košta pečeno janje u Hrvatskoj na moru?

Nekategorisano

Ljeto na Jadranu, prirodna ljepota, sunce, more… ali što se dogodilo s cijenama? Hrvatska obala postaje sinonim za luksuzne obroke, a prosječna cijena od 25 € po osobi za obrok s salatom, kruhom i pićem izaziva pravu buru među turistima. Iako cijene variraju od mjesta do mjesta, mnogi se pitaju je li Jadran postao preskup za prosječnog turista.

Cijene u Hrvatskoj na moru izazivaju šok među turistima – Je li Jadran postao preskup?

– Bili smo gladni i u sinjskom smo parku uzeli kilo i po

Čovek je satarom odvojio dva lepa komada, žena je bacila na vagu i samo kazala: “Ovo vam je 60 evra.”

– Ostali smo zapanjeni. Pa zar toliko? Prošle je godine bilo 30 do 40 odsto jeftinije. Skoro sam i sam mogao da uzmem prase i ispečem ga za te pare. Ali šta ću, platio sam i otišao. I ostao praznog novčanika. Ovo je postalo zaista nenormalno, ne možeš nigde da izađeš bez 200 evra u novčaniku. Šta je ovo došlo…? – rekao je jedan stanovnik Zagore.

– Uzeli smo litru i litru i to nas je došlo 20 evra. Ali on je vodu platio u prodavnici 70 centi, a meni je naplatio 10 evra! I ode 80 evra u vetar. Pečenje je bilo dobro, slano taman koliko treba, odlično pečeno, ali sve je to bilo kao zlato – kaže, navodeći da je cena prasetine ove godine bila 30 do 35 evra, dok je

Ali, eto, neko je naplaćivao i više… I tako je sinjski gradski park postao kao veliki restoran na otvorenom s Mišelinovim zvezdicama.

Kaže i da ne pamti kad je bilo ovoliko sveta kao ove godine.

– Kafići su radili dan i noć, u gradu je zaista bila ludnica. Ali nisam baš video da je puno ljudi sedelo za stolovima u parku, gde se vrtelo stotine prasića i jaganjaca.

U Solinu je prošle godine za Malu Gospojinu kilogram janjetine stajao oko 250 kuna ili 33 evra, a kilogram prasetine 150 kuna ili 20 evra. Pa računajte…

Podijeli članak: