Ispovest vozača autobusa koji je udario u Cecinu kuću: Dok sam shvatio da je opasno, bilo je prekasno!

Vijesti

Pukom srećom u ovoj nesreći niko nije povrđen…
Nebojša Glišić (42) vozač autobusa koji je pre dva dana udario u kuću popularne folk pevačice Svetlane Ražantović, poznatije kao Ceca, govori da to što je vozio nije bio autobus, nego sanke.

“Na ulici je bilo strašno mnogo snega. Kao da uopšte nije čišćena. Kada sam shvatio da je opasno spustiti se, već je bilo kasno ” govori ovaj  vozač.
On je to veče, kao i svako drugo, vozio trasom koju poznaje dobro kao svoj džep. Ulicom Ljutice Bogdana stalno prolazi.

“Kada sam video da je ulica neprohodna, počeo sam da kočim, ali već je bilo kasno. Autobus je počeo da klizi, izbacio sam ga iz brzine, prestao sam da držim kočnice, a zatim sam razmišljao kako da se zaustavim “ govori  za Blic.

Na veliku sreću, niko nije povređen.

“Da je bilo pešaka ili automobila, morao bih na brzinu da odaberem u koju banderu da udarim i da se zaustavim. Ovako sam samo pustio autobus dok nije krenuo ka betonskoj ogradi kuće. Putnicima sam rekao da se čvrsto uhvate za šipke i da paze jedni na druge, a ja ću na autobus. Poslušali su me i sve se završilo dobro na kraju” govori  Nebojša.

Na pitanje da li je izašla pevačica  Svetlana Ražnatović da pomogne ljudima, vozač kaže da nije siguran, jer je bio pod velikim utiskom od svega.

“Bio sam sluđen, stvarno ne znam da li je izašla i Ceca, ali jeste njeno obezbeđenje. Nekoliko momaka je odmah pritrčalo ne bi li pomogli svim povređenima” govori on.

Inače, Glišić je sada na bolovanju zbog velikog  stresa, a pripremio je tužbu protiv putara.

“Jako je neodgovorno zapustiti ulicu onako. Hvala Bogu da niko nije povređen, ali to ne znači da nije moglo da bude fatalih ishoda. Tužiću putare jer nisu savesno obavili svoj posao.”

(Telegraf.rs)

Podijeli članak: