Ispovest ove učiteljice zapalila je Srbiju:ĐACI U ŠKOLI ŽELE DA BUDU STARLETE, KRISTIJAN I..

Vijesti

Da su se vremena uistinu veoma promjeila govori nam to da umesto “arjačkinja-barjačkinja”, “između dve vatr”, “školice” i drugih čuvenih dečjih igara, osnovci u Srbiji zabavljaju se glumeći likove iz rijaliti programa i popularnih turskih serija. Malene devojčice se svađaju glumeći starlete ili se igraju turske serije “Sulejman veličanstveni” tako što se dogovore koja će biti njegova prva, a koja druga žena, kaže učiteljica OŠ “Stevan Sremac” Jasmina Mavrenović.
Kako prenosi “Alo” već od prvog razreda deca se igraju Farme, Parova i Sulejmana Veličanstvenog, pritom upotrebljavajući i najgore psovke i imitirajući nasilje koje gledaju na televiziji. Jasmina Mavrenović,  koja je učiteljica u OŠ “Stevan Sremac” u Dobanovcima, kaže za ovaj list da se prosvetni radnici gotovo svakodnevno šokiraju načinom na koji deca oponašaju likove iz rijalitija.

“Jednom sam zatekla dve devojčice kako se svađaju u učionici dok ostale stoje oko njih. bile su vrlo agresivne. Za oko mi je zapala ona tipična gestikulacija trzanja ramenima uz pitanja ‘šta ti je, šta hoćeš, pi**o’. kad su đaci videli da stojim i zapanjeno gledam objasnili su mi da je sve u redu i daje to samo igra jer devojčiceglume starlete iz rijalitija” , govora ova učiteljica.
Slična situacija je bila i kada je, kako kaže, zatekla devojčice dok su se u dvorištu škole igrale “Sulejmana”.

“One su podelile svoje uloge, koja će biti prva, a koja će biti druga Sulejmanova žena. Pitala sam ih zašto se ne igraju cara Lazara i carice Milice, a one su spontano odgovorille ‘Učiteljice, pa te serije nema” , govori  učiteljica.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podijeli članak: