Ispovest jedinog PREŽIVELOG užasne nesreće:DOK JE AUTO LETEO NIZ LITICU U NERETVU JA SAM…

Vijesti

Mediji u Mostaru navode da su tragično stradali bili studenti na univerzitetu u Mostaru koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s porodicama proveli praznike. U ovoj strašnoj nesreći koja se desila severno od Mostara od petoro mladih putnika preživeo je samo jedan, koji je sačuvao živu glavu zahvaljujući svojoj brzoj reakciji. Tela dve devojke i jednog mladića su izvučena iz Neretve u subotu uveče, dok se za telom još jednog mladića traga.

Sve osobe koje su se nalazile u automobilu bile su iz Vinkovca ili iz okoline. Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim delom oko 10 sati uveče udarilo u brdo nedaleko od mesta Bijela, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletelo u Neretvu.

Jedini mladić (20) koji je preživeo izvukao se samo zbog toga što je brzo reagovao. Naime, on je otvorio vrata automobila i u letu, dok je auto padao u Neretvu, iskočio iz njega.

“Ispričao mi je da je uspeo u vazduhu, dok je automobil padao u vodu, da otvori vrata i iskoči iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega” kazao je rođak preživelog S.B. Otac i brat T.V. (20) iz Trnave nedaleko od Đakova već su oko podneva krenuli prema mestu na kom se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija.

Očuh D.R. (20) iz Đakova N.U. kazao je da oni još uvek ne žele da veruju da je D. R. poginuo “iako se 90 posto informacija poklapa.”

“Čuli smo se u petak uveče i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim tačno ide. Samo je rekao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom. Nemamo nikakvu konkretnu ni službenu informaciju. Policija nas još nije kontaktirala” kazao  je on.

( Izvor: Jutarnji list)

Podijeli članak: