ISPOVEST DEVOJKE U ČIJOJ JE KUĆI UBIJEN “LUDI BOMBAŠ” IZ KRALJEVA: Bio mi je rođendan, nisam znala da je….

Vijesti

Danijel me molio da sa devojkom prespava kod mene. U pola noći u kuću banuli su specijalci, tu devojku su izveli, a Danijel je potegao bombu i ubili su ga, govori Ružica M.

Glupiranje?!
Čitala sam šta je Danijel pisao na svom Fejsbuku, kako je pretio policajcima, ali mislila sam da se glupira
Ružica M.Bio mi je rođendan u sredu, a moj drug Danijel je me molio da dođe kod mene i da prespava s devojkom. Nisam znala da ga policija juri, pa sam na to pristala, ali u pola noći u kuću su banuli specijalci. Tu devojku su izveli, a Danijel je potegao bombu na njih. Čuli su se pucnji, nisam videla kad su ga specijalci ubili,priča Ružica M., u čijoj je kući u kraljevačkom naselju Ribnica likvidiran Danijel Jovanović (32), posle dramatične policijske potere i opsade njene kuće…

“Ludi bombaš”, kako je Danijel prozvan u medijima, od je utorka preko društvenih mreža pretio policiji u Kraljevu da će ih sve razneti bombom… Krenula je odmah potera za njim, a u sredu uveče je lociran u prizemlju kuće, u kojoj Ružica živi kao podstanar sa dvoje dece.

Ona govori da ju je Danijel te večeri satima nagovarao da ga primi u goste.

“Posle dugog ubeđivanja sam pristala i Danijel je oko 22.30 došao kod mene sa devojkom. Imala sam goste jer mi je bio rođendan, nisam ni videla da on ima bombu kod sebe. Čitala sam šta je pre toga pisao na Fejsbuku, kako je pretio policajcima, ali nisam to shvatila ozbiljno, mislila sam da se glupira “ govori Ružica.

Ona na to još  dodaje i da joj Danijel te noći nije pominjao da ga juri policija.

“Nakon proslave, kad su se gosti razišli, Danijel me je zamolio da mu dozvolim da kod mene prespava sa svojom devojkom. Pristala sam, ustupila sam im jednu sobu. Onda, oko tri sata posle ponoći, banula je policija u dvorište i opkolila kuću. Bili su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. U jednom trenutku su upali u sobu gde je Danijel bio sa devojkom…

Tu curu su izveli iz sobe, a onda su se čuli pucnji. Danijel je ubijen na krevetu, ali ja to nisam videla. Posle su mi rekli da je bombu držao ispod jastuka i da je pokušao da je aktivira kada je u sobu upala policija” govori  Ružica.

Maloletnica bežala od kuće sve  zbog Danijela

Maloletna devojka, koja je sa Danijelom bila na Ružičinoj proslavi, je veoma često  bežala od kuće kako bi se viđala sa Danijelom Jovanovićem… Dan pre pogibije on je izbegao hapšenje, a devojčica je zadržana, pa potom vraćena svojim roditeljima. Ona je, međutim, i sutradan pobegla od kuće da bi se videla sa Danijelom, koji je kasnije te noći i ubijen u napadu na policiju.
Ona tvrdi i da Danijel nikoga u kući nije držao kao taoce, kao što je to objavljeno u petak u medijima.

” Mi smo se te večeri svi veselili, čak smo i izlazili iz kuće po picu. Bile su tu i moje komšije, porodica sa troje dece, koji žive sprat iznad mene, a onda su se svi gosti mirno razišli. Tek posle je ispao haos i Danijel je ubijen. Sad moram da potražim novi stan za sebe i decu” govori  Ružica.

Danijel je, inače, bio u vezi sa dve maloletne devojke, sa kojima se redovno viđao. Od jedne, koja ima samo 15 godina, nekoliko sati pre tragedije oprostio se statusom na Fejsbuku. To ukazuje da je on zaista planirao masakr bombom, pa makar po cenu i da sam pogine…

Drugu maloletnicu poveo je sa sobom kod Ružice, gde je i stradao kad je napao policajce. Ta maloletnica je, nakon Danijelove pogibije, predata roditeljima.U romskom naselju u centru Kraljeva, gde živi Danijelova baba Radmila Jovanović, pričaju da je on imao teško i nesrećno detinjstvo. Radmila kaže da je njen unuk prema njoj bio dobar i da ju je redovno obilazio…

” Pričaju da je imao pravu bombu, ali ja ne verujem da je to tačno. To je bila školska bomba… Nije on bio kriminalac, ali je bio čudan, nemiran. Ko zna šta ga je mučilo. Izgubila sam unuka, a ne znam ni kako ću ići na sahranu jer sam nepokretna”  jada se Radmila, dok gleda unukovu sliku u novinama.

Da se podsetimo, Danijel Jovanović je imao oko 100 krivičnih prijava zbog pljački i nasilja i deset puta je osuđivan. U zatvoru je proveo ukupno deset godina, a za sve svoje postupke nije krivio sebe, već policiju koja ga je hapsila. Otud i mržnja i pretnje koje je objavljivao na Fejsbuku…

U policiji su nam kazali  da je Danijel ubijen u samoodbrani, u trenutku kad je izvukao osigurač iz “kašikare”.

” Masakr je izbegnut samo zbog brze reakcije specijalca, koji je zgrabio Danijela za ruku i sprečio ga da ovaj ispusti i aktivira bombu”  rekli su nam u policiji.

Informer

Podijeli članak: