Imao je samo 12 godina i 195 kilograma, a ZAPANJIO JE SVET OVIM SLIKAMA: Pogledajte KAKO IZGLEDA DANAS! FOTO

Zdravlje

Bio je toliko težak da u jednom trenutku nije mogao da ustane iz kreveta i dogurao je do vrtoglavih 192 kilograma…

Dečak po imenu Arja Permana sa Zapadne Jave je postao svetska senzacija nakon što su se u javnosti pojavile njegove fotografije koje pokazuju mučnu svakodnevicu morbidno gojaznog deteta…Sa samo 12 godina, praktično nije imao život jer nije mogao ni da se pokrene. A prošle godine je ovaj tinejdžer morao na operaciju smanjenja želuca ne bi li se na taj način doveo u red.

“Davali smo mu hranu jer je stalno govorio da je gladan. Jeo je po četiri do šest puta dnevno, a tipičan obrok za njega bi bilo dva pakovanja nudli, dva jaja, pola kilograma piletine i pirinač” govori otac.

Celo selo govorilo im je da ubijaju rođeno dete, ali roditelji su terali po svome… Tek kada je Arjina težina zaista postala pitanje života i smrti, shvatili su da će ostati bez sina ukoliko nešto brzo ne preduzmu.

I zaista je uspelo – skinuo je zapanjujućih 82 kilograma… Sada je pod strogim nadzorom nutricionista koji paze da se ne vrati na staro. Dijeta je klasična, zabranjeni su mu slatkiši i gazirana pića. Mora redovno da vežba i da jede zdravu i niskokaloričnu hranu.


Velika mu je promena količina hrane koju sada unosi. Jer, nakon smanjenja želuca, drastično se smanjuje količina koju pacijent jede. Tako je sada Arja sit nakon samo šest kašika obroka, što ga i dalje čudi.

Čudi ga i činjenica da sada bez problema može da izađe napolje i igra se sa vršnjacima – do sada je dane provodio zatvoren u kući, u sarongu jer nije postojala dovoljno velika odeća za njega.I dalje je ostalo posla oko skidanja kilograma, ali napredak se vidi iz meseca u mesec… Ako nastavi ovako, uskoro će se njegov život sasvim vratiti u normalu i on je mnogo srećan zbog toga.

T.G.

Podijeli članak: