Ilon Mask promjenio logo Twittera i najavio velike promjene

Nekategorisano

Originalni logo Tvitera, plava ptica, je dizajniran 2012. godine, a još može da se vidi na ovoj platformi, navodi britanska agencija.

Izvršna direktorka Tvitera, Linda Jakarino, potvrdila je izbor u ponedeljak tako što je tvitovala dizajn i napisala: „X je ovde! Uradimo to.”

Mask je tražio od svojih 149 miliona pratilaca dizajnerske ideje i čini se da je odabrao logo koji je u nedelju prikazao preko videa.

Vlasnik Tvitera je naznačio da će dizajn biti izmenjen, tvitujući da će se „verovatno kasnije promeniti, sigurno će biti dorađen“.

Logo „X“ dugo je bio Maskova opsesija i njegovo je ime za „aplikaciju za sve“ koju je obećao da će lansirati u nekom trenutku – a veruje se da će za to iskoristiti platformu Tvitera.

Neposredno pre kupovine Tvitera u oktobru, Mask je opisao platformu društvenih medija kao „akcelerator za kreiranje X, aplikacije za sve“.

Zvanična stranica Tvitera na ovoj platformi je promenjena na “X”, ali stranica x.com nije aktivna.

Inače, logo X se već vidi kod nekih korisnika kada otvore stranicu ili aplikaciju Tvitera, dok se nekim a i dalje vidi stara plava ptičica.

On je tom prilikom rekao da želi da promeni logo Tvitera i pitao milione svojih pratilica da li bi im se svidela promena boje pozadine sajta iz plave u crnu.

“X je budućnost neograničenih interakcija… globalno tržište za ideje, robu, usluge i mogućnosti “, objavila je juče Linda Jakarino na Tviteru.

Podijeli članak: