Vijesti
0

I treća žena se oglasila! Belkisa: Da li sam bila u šerijatskom braku sa Zukorlićem nikada nisam htjela da govorim za medije!

Belkisa Crnovršanin u svom reagovanju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorlića nije negirala da je bila u šerijatskom braku s pokojnim muftijom, već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasljedstvo. “Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o […]

Podijeli članak:
I treća žena se oglasila! Belkisa: Da li sam bila u šerijatskom braku sa Zukorlićem nikada nisam htjela da govorim za medije!

Belkisa Crnovršanin u svom reagovanju na tekst Kurira o tome da je bila treća žena Muamera Zukorlića nije negirala da je bila u šerijatskom braku s pokojnim muftijom, već tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasljedstvo.

“Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa ” napisala je Belkisa na svom Instagram profilu, a potom to proslijedila Kuriru i to s broja za koji je dan ranije tvrdila da je pogrešan, odnosno da to nije bila ona kada se javila.

Saopštenje Belkise Crnovrčanin prenosimo vam u cjelosti:

– Nakon članka objavljenog dana 22.05. 2022. u Kuriru u kojima se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopštavam da navodi u Kuriru da sam tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje, kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj mog ugleda kao časna građanska Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena. S obzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatitizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.

Navodi tabloida i “privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr” su surovo zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlić iz medija.

Namjera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno, tendeciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlića iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić. Priče o muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, velikanu ovog vremena, priče otpevane i ispisane davno…

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  VAŠ ISLAM, MONSTRUMI, NIJE I MOJ ISLAM: Novinar iz Bosne statusom na Fejsbuku nakon smaknuća Tomislava Salopeka zapalio BALKAN!

Da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga… Bila bih, danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti… Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htjela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.

Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovjekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namjera zlonamjernih pojedinaca i pojedinki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasljedstvo i zato nisam mogla izbjeći tabolidizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete.

 

Jedan od najvećih uspjeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrijednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti i pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu istinu. Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznešenu javnu laž, uvredu, kompromitovanje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice.

Ovdje se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice. Svako dobro od uzvišenog Boga vam želim. Selam, mir vam.”

 

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!