I NAŠI GRAĐANI DOBIJAJU PO 500 EVRA! Ako ispunjavate OVAJ USLOV i vi ste među njima!!

Vijesti

Da li ste među njima?

Ovih dana skoro svi everopski mediji samo bruje o mogućnosti da čelnici evropskih banaka pribegnu “bacanju novca iz helikoptera” kako bi spasili posrnule ekonomije u Evropi.

U mnogim državama, uključujući i nama susednu Hrvatsku na snazi je deflacija – pojava koja može biti jako opasna na duži rok. Poznato je da kad je na snazi deflacija, cene robe i usluga padaju, pa poslodavci više ne mogu da priušte da održe platu na istom nivou i dolazi do otkaza i rezanja plata, što tera ekonomiju u dalji kolaps.
Za sada postoji nekoliko modela za iskorišćavanje takvog novca, od kojih je najjednostavniji i najegalitarniji deljenje fiksnog novčanog iznosa svim građanima, na primer 500 evra svima u EU.

Srbija još uvek nije u Evropskoj uniji, ali ipak neki njeni građani jesu. Naime, svako ko uz državljanstvo Srbije ima i pasoš neke od zemalja članica, moći će da ostvari pravo na ovakvu jednokratnu pomoć ukoliko zaista do njenog deljenja dođe.

Da se podsetimo čelnik centralne banke Mario Dragi pre dva meseca je i sam izrazio zanimanje za ideju novca iz helikoptera, koju je nazvao “zanimljivim konceptom”.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: