Horor u Aranđelovcu: Porodica zarobila 10 mladih migranata,zvjerski ih mučili, tukli i …

Vijesti

Deset azilanata su pronađeni  zaključani u potkrovlju porodične kuće Dragana V. u Aranđelovcu… Šestoro njih mlađi su od 18 godina, zapravo, svi imaju od 12 do 27 godina.

Ulicu Jovana Skerlića u jutarnjim satima su okupirale jake policijske snage. Zaustavili su se ispred broja 10, a zatim su upali unutra…

Otkriveno je deset migranata u veoma teškom stanju.

“Sve desetoro su bili u vidno izmučenom stanju, s brojnim povredama i modricama po tijelu. Tučeni i izgladnjeli. Kako su kasnije objasnili, hranu su dobivali dva puta dnevno, po parče hljeba i kuhano jaje… Na toj hrani su bili danima.”

” Pasoši i novac koji su ponijeli sa sobom im je oduzeo Dragan V. koji im je prijevoz kroz Srbiju naplatio od 500 do 3.000 eura “ govori  za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On navodi da je policija do kuće Dragana V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prijevoza migranata kroz Srbiju…

Tako se došlo do Dragana i njegovog zeta Srđana A., koji su zajedno bili u “poslu”.

” U kući žive Dragan, njegova supruga, kćerka, zet i unučići. Bavili su se molerajem, niko iz komšiluka nije znao da švercuju migrante, a kamoli da su ti ljudi tu u kući zaključani. Vidjeli smo ih jadne tek kada je policija počela da ih izvodi u dvorište. Zaista su bili potpuno izmučeni, izmoreni “ govore komšije Vukosavljevića.

Oni još govore i da je policija, zatim, odvela Dragana i Srđana maricom u policijsku stanicu.

“Dragan radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad prije pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao pa je uvukao i tasta “ govore  komšije.

Ipak, od njih nisu očekivali da prema migrantima postupaju kao s robljem…

“Draganova žena i kćerka nisu uhapšene. One su ostale u kući s djecom, ali i one su bile saučesnice, znale su šta se dešava u kući”  govore komšije.

Policija je iz dvorišta Vukosavljevića odvezla šestoro njihovih automobila.

“Oduzeta su im tri Renoa Fiat, kombi s lažnim tablicama, Audi i Opel sa stranim tablicama. Prema tragovima blata na Audiju i Opelu najvjerovatnije je da su ovim vozilima i prevozili migrante”  govori ovaj izvor.

Otkriveni migranti su prebačeni u Prihvatni centar na oporavak…

 

Autor: (Telegraf.rs)

Podijeli članak: