HOROR: Prerezao grkljan sinu (2) jer nije mogao da spava! FOTO

Vijesti

Rolando Ortiz (37) je uhapšen kasno u srijedu nakon što je ubio svog dvogodišnjeg sina Matea Aguaja…. Otac monstrum je priznao da je djetetu prerezao vrat kuhinjskim nožem i izjavio da je to učinio “jer je bio vrlo frustriran što nije mogao da zaspi”, a njegov sin je “trčkarao po stanu i držao ga budnim”.

Ortiz je zgrabio malenog Matea i kuhinjskim nožem mu je skoro potpuno odsjekao glavu, tako je objavila policija. Detektiv Brendan Denihan je kazao juče da je Ortiz nakon ubistva pokušao da prereže vene, “ali se predomislio i zatim stavio djetetovo tijelo u vreću za smeće”.

Ortiz je nakon toga pokušao da nazove svoju suprugu kako bi joj rekao šta je učinio, ali je uspio da dobije njenu sestru i njoj je sve ispričao….Ona je kontaktirala Ortizove komšije, koji su ga zatekli u stanu sa krvavim rukama i vrećom za smeće u kojoj je bilo tijelo djeteta. Kada su pozvali policiju, pokušao je da pobjegne.

Policija ga je uhvatila oko 80 kilometara dalje od njegovog stana. Optužen je za ubistvo prvog stepena.

“Zbog ovakvih slučajeva naši službenici ne mogu da spavaju noćima. Mateo je bio premlad za donošenje loših odluka. Mateo je bio premlad da bi izabrao pogrešan put u životu. Bio je samo nevino dijete koje je izdala osoba u koju nikada ne bi smio da posumnja. Sopstveni otac” kazao je nadzornik policije Edi Džonson…Ortiz nije imao kriminalni dosije i nikada nije optuživan za nasilje nad ostalom svojom djecom. Mateo je bio njegov najmlađi sin.

(Index.hr)

Podijeli članak: