HITNA ODLUKA: Srbija šalje vojsku i policiju na granicu sa Makedonijom i Bugarskom!!!

Vijesti

Prema zasadašnjim informacijama Vlada Republike Srbije je usvojila na večerašnjoj sednici Odluku o obrazovanju policijskih i vojnih snaga za izvršavanje zajedničih zadataka.

Ovaj put vema važan zadatak policijskih i vojnih snaga će biti da spreči ilegalni ulazak migranata iz pravca Republike Bugarske i Republike Makedonije. Pored toga zadatak će biti i privođenje pravdi krijumčara ljudima koji taj ilegalni posao obavljaju na teritoriji Republike Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakonje  nedano održane sednice Biro za bezbednost najvio da će Srbija formira zajednički tim za kontrolu granice.

“Vlada je donela i predlog da se formiraju se zajedničke snage policije i vojske, za šta je potrebna saglasnost predsednika države, koji ju je dao u usmenom obraćanju, dok se na pismenu potvrdu još uvek čeka”  kazao je premijer.
On je na to još dodao da Srbija ne može da bude parking za Pakistance i Avganistance, koje niko ne želi.

“Ipak, mi ćemo situaciju rešiti bez podizanja zidova. Oni koji zatraže azil, imaju prihvatne centre, dok oni koji to ne žele, biće prema predviđenim zakonskim procedurama udaljeni sa naše teritorije”  rekao je ina to još dodao da Srbija očekuje rešenje od EU.

“Nema kretanja bez dokumenata, i to svi oni koji ulaze u Republiku Srbiju moraju da znaju” kazao  je premijer.

On je na to još  dodao da će se građanima Srbije obezbediti sloboda kretanja, a migrantima hrana, piće i osnovni uslovi za normalno funkcionisanje.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: