Haradinaj zaprijetio: Ako jedan vaš vojnik uđe na Kosovo, Beograd će biti bombardovan!

Vijesti

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj je  izjavio da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srbijanski vojnik uđe na teritoriju Kosova.

Lider AAK kazao da nema analogije rata na Kosovu i rata u Ukrajini. On međutim, vidi da ne reaguje međunarodna zajednica jer je zakasnila da interveniše i na Kosovu, tako prenosi B92.On kaže da Rusija ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali da, prema njegovim riječima, uopšte nije prisutna na Kosovu. Haradinaj kaže da Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na sjeveru Kosova, zbog međunarodnih garancija.

“Kada bi se to desilo onda bi cijeli svijet znao da Vučić to radi za Rusiju. Ako nema mogućnost da nađe rješenje za Rusiju, Zapad je prilično dobar u pronalaženju rješenja za Srbiju, kao što je to uradio već jednom 1999. godine”, kazao je on za Radio Dukagjini.

“Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srbijanski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija”, dodao je Haradinaj.

“Moramo da radimo svoj posao. Ali Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Britanije i drugih”, kazao je Haradinaj.

Podijeli članak: