HAOS U SRBIJI: Narod je preplašen! Idu pešice pucaju i bacaju šok bombe!

Vijesti

BEOGRAD – Dvoje Srba je lakše povređeno u pucnjavi do koje je jutros oko 6.20 došlo u Zubinom Potoku, kada su pripadnici ROSU došli u rejon sela Donje Varage u toj opštini, potvrdio je policijski zvaničnik sa lica mesta i dodao da pucnjava traje i u ovom trenutku, oko 9.30 časova…

Jedna osoba, I.M., je uhapšena.

Oko 6.20 je došlo, naime, do razmene vatre između nepoznatih lica i specijalizovanih jedinica kosovske policije, u kojoj je ispaljeno oko 200 metaka.

Nakon toga, na lice mesta došlo je 15 oklopnih vozila ROSU i FIT, koji su se frontalno rasporedili prema selu Donje Varage i prema Zubinom potoku, magistralnim putem i srušili jednu improvizovanu manju barikadu, koiju je na tom putu jutros postavilo uplašeno stanovništvo…..

“Pripadnici ROSU idu pešice magistralnim putem i pucaju i dalje sa obe strane i bacaju šok-bombe. Narod je mnogo preplašen, a lokalna škola i obdanište nameravaju da obustave rad”, kazao je taj policijski zvaničnik.

“Do zuba naoružani albanski specijalci u ovom trenutku napadaju Srbe na ulasku u Zubin Potok i kod klisure pokušavaju da uđu u to mesto, ” rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je na to još dodao da ekstremisti, presvučeni u policijske uniforme ROSU, u Zubinom Potoku napadaju nedužno i nenaoružano stanovništvo, ocenivši situaciju krajnje ozbiljnom i dramatičnom.

Kurir

Podijeli članak: