HANKA PALDUM PRIZNALA: Moj sin je u zatvoru, a ja kao majka uložila sam sve da ga…

Estrada

Možemo slobodno reći da ne postoji osoba koja ne zna ko je Hanka Paldum. Pa sa pravom je neki nazivaju kraljicom sevdalinke. Prva dama bh. estrade Hanka Paldum u 2015. godini bilježila je brojne uspjehe na poslovnom planu. U razgovoru za sarajevski “Faktor” ona je otvoreno progovorila o problemima sa sinom Mirzom, koji se trenutno nalazi u zatvoru.

 “Molim dragog Boga i upućujem dove da ga uputi na pravi put… Ne samo moje dijete, već svu djecu. Molim se za sebe i sve majke da im djeca donose samo radost. Stanje u kojem živimo i sve što se izdešavalo proteklih godina, učinilo je da je omladina izgubila kompas. Danas se mnoga djeca ponose onim čega se pametni stide! Ja sam, kao i svaka majka, uložila maksimum energije i truda da prvenstveno budem dobar uzor svojoj djeci.

No, uz sve moje napore da Mirzu izvedem na pravi put, izgleda da je društvo jače i ono je preuzelo inicijativu ne samo kod mog djeteta, već kod mnoge djece koja su zalutala. Mogu jedino da ostanem ovakva kakva sam i do sada bila, bez obzira na mnoge insinuacije i optužbe kako čupam i spašavam svoje dijete. Neka ide sve svojim tokom.

Mirzi sam nakon hapšenja samo rekla: “Neću mrdnuti prstom! Kakvu si čorbu zakuhao sine, sad je ti sam kusaj”! Da su zakon, pravosuđe i policija kao što su nekad bili, ne bi ni bilo ovakvih stvari”  rekla je prva dama bh. estrade, prenosi “Faktor”.

“Nije mi bilo nimalo lako.

Zvali su me iz zatvora da angažiram i platim advokata, ali sam rekla da od toga nema ništa, niti će ikada biti! Mnogi misle da ja zivkam advokate i sudije da mu se pomogne i da ima neku protekciju. Neka se slobodno javi neki advokat da sam ga nazvala zbog Mirze.

On mora snositi posljedice svojih postupaka, zbog kojih sam ga svojevremno izbacila i iz svoje kuće” govori Hanka.

Podijeli članak: