General vojske Srbije: Vojska je raspoređena! Spremni smo da u svakom truntku…

Vijesti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović kazao da je Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima i rizicima, ali da se nada da će Kfor u svom kapacitetu i mandatu obezbijediti zaštitu svih građana na Kosovu sa težištem na srpskoj zajednici.
Mojsilović je još kazao za RTS da građani nemaju nikakavu potrebu da brinu da li Vojska Srbija može da odgovori svim zahtjevima koji se odnose na izazove, rizike, pa i prijetnje i dodao da će Vojska Srbije sa pažnjom budno pratiti kompletnu situaciju.

“Mi već u kopnenoj zoni bezbednosti duž čitave administrativne linije /sa Kosmetom/ imamo respektibilni kapacitet koji definitivno prati stanje bezbednosti”, dodao je na to još Mojsilović.

Mojsilović je kazao da je operativna sposobnost Vojske Srbije mnogo bolja u odnosu na prethodni period, kao i da je siguran da će ona biti mnogo veća…On još govori  da je stanje na Kosovu nepredvidivo u novim sferama i da se juče u Nišu sastao sa komandantom Kfora da “kao vojnici” usaglase sve detalje u vezi sa radom i aktivnostima na terenu.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će NATO zaštititi srpski narod, Mojsilović kaže da je dobio uvjeravanja da će oni to uraditi.

“Suština je da je nama neophodno da imamo komunikaciju i saradnju i da svi radimo u pravcu obezbeđenja mira i bezbednosti”, ističe Mojsilović.

Podijeli članak: