Fotografija bebe okružena špricevima najljepši je dokaz majčine ljubavi

Ljubav

Šer Institut za oplodnju je objavio na svojoj Fejsbuk stranici fotografiju koja je natjerala na hiljade ljudi da iskreno puste suzu. Naime, beba je okružena stotinama špriceva koje je mama koristila kako bi je dobila, ali prikazuje i sve ono kroz šta je majka prolazila tokom same oplodnje.

Doktorka Molina Dajal je rekla da na fotografiji nisu prikazane sve zalihe injekcija koje je majka dobijala kako bi zatrudnila, jer ih je mnogo više.Bebina majka, Anđela, željela je samo da pruži podršku svim mama i da im kaže samo jednu riječ, a to je da se “drže“.

“Igle su bile najlakši dio tog procesa, to je više emotivna borba, sa puno uspona i padova. Neko duže vrijeme sam već sama i čekam da se pojavi onaj pravi. A onda mi je nakon nekog vremena bilo teško i da zatrudnim, pa sam odlučila da uradim oplodnju“, rekla je ona za “ABC News“.
“Nikada nismo vidjeli da neka fotografija može da stvori takvu pometnju u svijetu neplodnosti“, kazala je Lisa Stark, direktorka za komunikacije u Šer Institutu za “ABC News“. Za dva dana fotografiju je pogledalo i podijelilo na društvenim mrežama više od pola miliona ljudi, a takođe je inspirisala na stotine majki da podijele svoja putovanja vještačke oplodnje.

“Blizanci koje sam dobila vještačkom oplodnjom danas imaju 13 godina. Vrijedni su svake injekcije, svake procedure kroz koju sam prošla, svakog kilometra koji sam prošla na putu kako bih došla do klinike“, napisala je jedna majka na Fejsbuku.

 

(24sata.rs)

Podijeli članak: