Fekalije se slivaju na plažu: Oko 1.500 gostiju obližnjih apartmana ne izlazi napolje zbog nesnosnog mirisa

Vijesti

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama.

Veliki ekološki incident se desio  u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi. Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu,tako  pišu Vijesti.

Uprava hotela je odmah pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje vidjelo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro” rekao  je on.

Iako se očekivalo da je problem riješen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

“Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cijele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos ” kazao je Đogo.

Uprava hotela rekla je Vijestima da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris… Oni su najavili da će podnijeti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju…

Podijeli članak: