Evo šta je Klinton rekao nakon napada na Vučića!!

Vijesti

SARAJEVO – Bivši američki predsjednik Bil Klinton, koji je stigao u Srebrenicu kao lični izaslanik predsjednika Baraka Obame, komentarisao je napad na premijera Aleksandra Vučića, navodeći da žali zbog napada.

Vjerujem da je možda došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju ovo se ne bi dogodilo. Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je bilo rečeno tamo, ova ovdje gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga vidjeli. Ipak mislim da je gradonačelnik Srebrenice napravio dobar potez kada ga je pozvao ”, kazao  je Clinton za RTL Danas.

‘Čuli ste što je rekao, kako je ostao živ prije 20 godina, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to je jako važan. Moja jednostavna poruka, stoga, glasi: drago mi je da su uspjeli očuvati mir, drago mi je da su uspjeli očuvati demokraciju, drago mi je da su uspjeli očuvati ovo sjećanje na srebreničku tragediju ”, rekao je, a prenosi 24sata

Podijeli članak: