EVO DETALJA: Otkriveno šta je Pero Gudelj napisao u oproštajnom pismu!?

Vijesti

Pero Gudelj (60) iz sela Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik lanca FIS, ranjen je jučer usred dana u sljepoočnicu, a najvjerovatnije se radilo o pokušaju samoubistva, potvrdio je dežurni županijski tužitelj Mijo Dujmović.
EVO DETALJA: Otkriveno šta je Pero Gudelj napisao u oproštajnom pismu!

– Ne sumnjamo na pokušaj ubistva, ali uzete su u obzir sve opcije. Istraga još traje – zaključio je tužitelj Dujmović.

Nesretan slučaj je policiji prijavljen oko 13.30 sati kada je Gudelj uočen na lokalnom putu u mjestu Krčevina kod Viteza s krvavom glavom, ali još pri svijesti. Naime, nakon što je čuo pucanj, prvi mu je priskočio u pomoć radnik na njegovoj obližnjoj farmi svinja pa je alarmirao policiju, piše Večernji.ba.

Uslijedili su sati dramatičnog spašavanja jednog od najvećih privrednika u BiH. Za to vrijeme se u javnosti, valjda ponukani ranijim neugodnim iskustvima, počelo nagađati da ga je neko upucao dok se nalazio pokraj svoga mercedesa, ali kako je vrijeme odmicalo, sve više je dokaza, među kojima je pronađeni pištolji i oproštajno pismo, ukazivalo da je nesretni Pero ipak sam na sebe digao ruku.

– Zatečen je u lokvi krvi desetak metara od vozila. Kod njega je bio pištolj za koji je imao odobrenje. Odmah je prebačen u bolnicu “Dr. Mato Nikolić” u Novoj Biloj pa potom na sarajevsko Koševo gdje mu se još bore za život. Dok ne bude okončana istraga, još se ne može govoriti o kvalifikaciji djela. Uradit ćemo sva potrebna balistička vještačenja, kao i uzeti tzv. parafinsku rukavicu od poznatog privrednika – naveli su iz MUP-a SBK.

Večernji list donosi i pojedinosti iz oproštajnog pisma kojeg je napisao Gudelj.

– Oproštajno pismo s nekoliko rečenica s poznatim Perinim rukopisom zatečeno je u vozilu i u njemu je nesretni čovjek uputio posljednji pozdrav članovima porodici, a dio njegova sadržaja se odnosi na podjelu imovine, odnosno otkrio je tačnu lokaciju već ranije napisanog testamenta u kojem se navodi kome ostavlja svoje veliko bogatstvo koje je decenijama mukotrpno stjecao. Ranije je poručivao i ženi da se vrati djeci. U posljednje vrijeme je imao i psihičkih i srčanih, kao i porodičnih problema, pa je boravio u zagrebačkoj bolnici. Međutim, ni to očito nije pomagalo, kažu za Večernji list Perini prijatelji koji o njemu imaju samo riječi hvale.

– Bio je najveseliji među nama, ali nakon doživljenih bračnih trzavica, sve je krenulo nizbrdo. Promijenio se i nikako ga nismo mogli više vratiti. Doista je u životu postigao velike rezultate i nosio je preveliki teret pa je trebao stručnu i svaku drugu pomoć pa se najposlije i uputio u Zagreb. I činilo se da je bolje, ali…, dodaju prijatelji. Zbog iščekivanja vijesti iz bolnice i doživljena šoka, iz ožalošćene porodice nisu bili raspoloženi za razgovor.

 

 

(Fokus.ba)

Podijeli članak: