DRAMATIČNO SPASAVANJE U DJEČAKA: Razmišljao sam samo kako da izvučem Bojana…

Vijesti

U prokupačkom naselju pored reke Toplice, se desila prava drama.

Zahvaljujući mnogo velikoj sreći, ali i prisebnosti četrnaestogodišnjeg Fermana Amzića je spasen šestogodišnji dečak Bojan Jašarević koji je upao u nabujalu reku Toplicu.

Prema rečima meštana, dečaci su bili pored reke i hvatali drva koja su plutala zbog povećanog vodostaja poslednjih dana.

Mališan se najverovatnije svojom nepažnjom, u jednom trenutku okliznuo i upao u hladnu reku. Kako nije znao da pliva, počeo je da tone i da se davi.

 

“Nekoliko dečaka je bilo u tom trenutku pored reke. Ipak, najprisebniji je bio Amzić, koji je bez razmišljanja skočio za mališanom koji je u trenutku skroz potonuo. Samo zahvaljujući velikoj sreći uspeo je da uhvati i izvuče iz reke preplašenog mališana” govori jedan od očevidaca ovog događaja.

Ni sekunde se nije dvoumio da skoči i da spasi dječaka

Sam Amzić skromno ne želi mnogo da komentariše svoj veoma hrabri čin. Kaže da se nije ni sekunde dvoumio da li da skoči u Toplicu i pomogne mališanu.

“U tom trenutku nisam ni bio svestan da je reka hladna i duboka i da mogu i ja da se udavim. Razmišljao sam samo kako da izvučem Bojana. Na sreću uspeo sam” govori skromni četrnaestogodišnjak, piše Blic.

Sem što je bio veoma preplašen i što se napio vode, mali Bojan je prošao bez težih posledica.

Inače, gotovo identična situacija u ovom naselju se dogodila i aprila 2014. godine u vreme velikih poplava, kada je takođe vodostaj na Toplici bio mnogo veći od uobičajnog. Tada se umalo nije udavio petogodišnji Kristijan Avramović dok je sa braćom i rodbinom vadio grane i stabla iz nabujale reke.

(SRBIJADANAS/Carsija.info)

Podijeli članak: