Drama u Banja Luci: Otkačio se lift koji je prevozio pet osoba, medju njima i…

Vijesti

Stanovnici banjalučkog kvarta Borik su kazali da se u stambenoj zgradi otkačio lift koji je s osmog kata prevozio pet osoba. U stambenoj zgradi kvarata Borik u Banja Luci otkačio se lift koji je s osmog kata prevozio pet osoba.

“Nasreću, nismo bile u liftu, ali umalo smo bile. Nismo sigurne za koliko osoba je bio predviđen. Čule smo da su neke osobe koje su bile u njemu u vrijeme pada hospitalizirane”, kazala je za Nezavisne novine mještanka koju su novinari zatekli ispred zgrade u kojoj se dogodila nezgoda.

Iz doma zdravlja potvrđeno je da su na hitnu pomoć dovezena tri mlađa muškarca. Osim policije, na terenu je i građevinski inspektor.

Trenutno ne postoji jasna obavezna odredba za životni vijeka lifta. U skladu sa uslovima frekvencije i održavanja, životni vijek lifta obično je između 15 i 20 godina. Međutim, česte nesreće liftova poslednjih godina učinile su relevantna odeljenja stavljena na dnevni red kriterijuma lifta za ukidanje. To znači da je životni vijek lifta 15 godina.

Kada upotreba lifta u kineskim visokim zgradama dostiže 15 godina, sigurnost liftova postala je problem na koji moramo obratiti veliku pažnju. Istovremeno, 15 godina kasnije, lift za zamenu ko je odgovoran za porodicu je takođe veoma zabrinut.

Intenzivna tržišna konkurencija čine neka preduzeća da podignu održavanje kao konačnu dobit: sirovo, smanjuju održavanje, smanjuju troškove, profit. Neke jedinice namjerno ili nenamjerno prihvataju ovo ponašanje, a javna sigurnost se ignoriše pod ovom “zavjerom”. Što se tiče nadzora, postoje i nedostaci. Iako je skoro svaki lift “zelen”, što ukazuje na to da kvalifikacija za lift može da se nastavi koristiti, ali to samo odražava stanje trenutnog stanja u liftu nakon operacije, ko će zaštititi?

Podijeli članak: