DRAGAN STOJKOVIĆ BOSANAC OPET ZAPALIO SRBIJU: Otkrio zašto niko iz BiH nije pobijedio u finalu Zvezda Granda…

Vijesti

Pobjednik 11. sezone jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja u regiji “Zvezda Granda”, na ogromno iznenađenje javnosti, a posebno u našoj zemlji, prema glasovima publike je Makedonac Riste Risteski.

Ove sezone su se  birala dva pobjednika, pa su tako stručni žiri i “tajanstveni” članovi žirija odlučili da drugu pobjedu odnese Srbijanac Aleksa Perović.Inače, do pred samo finale kao veliki favoriti slovili su takmičari iz BiH Adnan Nezirov i Armin Dedić…

Nakon proglašenja pobjednika, brojna publika te i pojedini članovi žirija su putem društvenih mreža izrazili nezadovoljstvo zbog toga što se među dvojicom najboljih nije našao nijedan Bosanac, iako ih je u finalu bilo pet.

Dvije pobjede

Dragan Stojković Bosanac, član žirija, prokomentirao je finale “Zvezda Granda” naglasivši da je svakako jedan od pobjednika trebao biti iz BiH.

“U principu, završilo je kako sam očekivao i BiH je najbolje glasala, dok je Makedonija glasala za jednog takmičara, pa je on zahvaljujući tome i pobijedio, jer su se pozivi iz vaše zemlje rasuli na pet učesnika. Da je bilo manje bar dva kandidata iz BiH, dobili biste pobjednika. Moram biti iskren i reći da je u finalu najbolje pjevao Aleksa, ali on nije najbolji pjevač jer, ako bismo cijenili cijelo takmičenje i njihovu perspektivu, sigurno je najbolji bio Adnan Nezirov kao narodnjak, te Damir Džakić “ govoriStojković.

On još dodaje da mu je žao što Armin Dedić nije odnio jednu od dvije pobjede, jer je, kako kaže, zaslužio zbog fantastičnog pjevanja i svega onog što je ponudio u 11. sezoni.

” Ako ste pažljivo gledali, u principu svi su nešto koketirali, malo s ovim, malo s onim… Naprimjer, Tijana Dapčević dala je maksimalne poene Risti, ali on nije bio najbolji, i svako od ovih „tajanstvenih” bio je pomalo lokalpatriota, tako mi je djelovalo… Prema glasovima publike čista je pobjeda Makedonca, ali prema glasovima žirija baš i nisam siguran ” govori  Bosanac.

Bišćanin Adnan Nezirov prema glasovima publike osvojio je treće mjesto, dok je nakon glasanja žirija završio kao četvrti…

“Zadovoljan sam plasmanom i prvenstveno sam bio tu zbog reklame. Iskreno, svi smo mi očekivali pobjedu, ali, eto, čim smo do finala došli, to znači da smo među najboljima.

Završilo je kako je završilo i sad možemo pričati šta hoćemo, nemamo ništa od toga. S obzirom na to da smo dobili priliku da snimimo neke pjesme, sada ću se usredotočiti na to. Dobiti dobru pjesmu mislim da je čak važnije od pobjede. Otkad sam u “Grandu”, karijera mi se za 360 stepeni okrenula “govori Nezirov.

Poteškoće sa SMS glasanjem?

Tokom jučerašnjeg dana mogle su se čuti špekulacije o otežanom SMS glasanju. Pokušali smo kontaktirati odgovorne iz “Grand” produkcije kako bismo provjerili šta se desilo, ali odgovor na naše pozive nismo dobili…

eturneja

Podijeli članak: