Dozvolila je ćerki da prespava kod drugarice: UJUTRU je saznala ZASTRAŠUJUĆU istinu!

Vijesti

Jedna odluka je dovela do tragedije!

Šelbi Lin Alen 17-godišnjakinja je koja je odličan đak u školi, i veoma je uspešna u sportu. Kada je došao raspust, mlada je Šelbi donela odluku koja će se pokazati kao najgora odluka njenog života. Šelbi, koja nikada nije bila problematično dete, pitala je mamu da li može da prespava kod najbolje drugarice, Alise.

Bez nekih dodatnih pitanja, Debi joj je odmah dozvolila.

Sama činjenica da se Alisa i Šelbi dugo godina druže, kao i to da Debi poznaje, kako Alisu, tako i njene roditelje,je  uverilo da joj je ćerka u sigurnim rukama. Šelbi i Alisa su se to veče i našle kako je i bilo dogovoreno. Nedugo po njihovom susretu, zajednička drugarica, Džejn, im je poslala poruku.

Ona je bila kod kuće sa roditeljima i svojim starijim sestrama i pozvala je dve drugarice da im se potom pridruže. Šelbi i Alisa primetile su da je njihova drugarica u druženju sa porodicom, sa njima pila i alkohol.

One su odlučile da se pridruže Džejn i njenoj porodici, ali su striktno  odbile da konzumiraju alkohol.

 

Roditelji od Džejn otišli su na spavanje oko 1 sat iza ponoći i strogo zabranili deci da piju alkohol koji imaju u kući i kazali im da bi trebalo i one ubrzo da odu na spavanje. Medjutim one to nisu poslušale. Upravo onog trenutka kada su roditelji otišli na spavanje, situacija se naglo otrgla kontroli. Alkohol je devojkama bio na dohvat ruke i one su odlučile da se malo zabave.

Šelbi je izjavila da želi da popije 15 čašica votke, a imajući u vidu da je imala svega 48 kilograma i nije imala nikakvo znanje niti iskustva kada je trovanje alkoholom u pitanju, ova odluka svakako nije bila razumna i odgovorna.

” Iskreno ne znam zašto je zacrtala baš taj broj sebi u glavu. Možda je videla nekog na žurci kako pije 15 čašica. Šelbi je bila u sportu, igrala odbojku i imala takmičarski duh. Rekli smo joj da to nije dobra ideja, ali ona je rešila da ostvari zacrtani cilj”  kazala Alisa.

 

Samo dva sata iza ponoći, sat vremena nakon što su krenule da piju, Šelbi je ostvarila svoj cilj i popila 15 čašica votke. Njene poruke upućene prijateljima su postajale sve više nejasne i bilo je sve više očigledno da je alkohol sve više i više krenuo da utiče na nju.

Da stvari budu još gore, javila joj se i mučnina i otišla je u toalet da povraća. Kada se ona onesvestila, Džejn je uspravila uza zid u kupatilu i obilazila je s vremena na vreme.

Međutim, već kada je jutro došlo, Džejn je primetila da nešto ozbiljnije nije u redu sa Šelbi i u 8 ujutru obavestila svog oca da se njena drugarica uopšte ne oseća dobro. Njen tata nije primetio ni trunku panike u ćerkinom glasu, pa njenu izjavu i nije shvatio previše ozbiljno.

Sat vremena kasnije se Alisa probudila i videla u kom je stanju njena dobra drugarica. Šelbi je i dalje bila u nesvesti kod wc šolje. Njena usna je bila i napukla zbog silovitog povraćanja od prethodne noći.

Oni su odmah nazvali policiju, a kada je hitna pomoć došla zatekla je slab puls kod devojke i beživotno telo. U 9:40 ujutru proglasili su njenu smrt.

Nivo alkohola u njenoj krvi iznosio je 3.3 promila, što je četiri puta više od dozvoljenog, prema zakonima u Kaliforniji. Debi je  zato pokušala u policiji da razjasni šta joj se desilo sa ćerkom. Tamo je dobila odgovor da su odgovorni oni koji uzimaju alkohol i da u ovom slučaju roditelji od Džejn uopšte  nisu odgovorni za smrt njene ćerke.

Smtrali su da je Džejnina odluka da ne pozove hitnu pomoć, kada je Šelbi počela da povraća, označilo njen postupak kao ubistvo iz nehata.

Sudija se nije složio sa tim. Zbog smrti ćerke, Debi je odlučila da pomogne mladima i njihovim roditeljima, kako niko ne bi morao da prođe kroz šta je ona prošla. Osnovala je “Šelbina pravila”, fondacija za obrazovanje o trovanju alkoholom.

“Moja ćerka je napravila loše izbore te večeri, ali tinejdžeri stalno prave loše izbore. Naša je dužnost, kao odraslih ljudi, da im pomognemo da naša deca prežive te loše odluke. Život vam nudi dve opcije kada preživite tragediju: Odustanite ili nastavite dalje.

Ja imam muža i još jedno dete za koje treba da budem tu. Moram da nstavim sa životom, zbog njih, ako ne zbog sebe. Međutim, sada imam još jednu misiju, da pomognem mladima i upozorim ih na opasnosti od trovanja alkoholom, nešto što je moja porodica morala da nauči na najteži mogući način.

Nije poenta u tome koliko ostaneš jak, već u onome što moraš da uradiš, bez obzira na to kako se osećaš ili koliko si tužan tog trenutka. Verujem, i verovala sam oduvek, da je ovo upravo ono što bi i Šelbi želela da radim “ kazala je Debi.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: