DOK VAM NIJE KASNO: Ukoliko kupujete ove proizvode PRESTANITE ODMAH!!!

Zdravlje

“Zdravlje nije sve,ali bez zdravlja sve je ništa” – vjerovatno ste ovo do sada ćuli bezbroj puta.

U nastavku donosimo vam par savjeta i zanimljivih činjenica o tome kako da sačuvate svoje dragocjeno zdravlje.Naime prehrana je jedna od najvažnijih činjenica. Medjutim ovakvom kupovinom rizikujete svoje zdravlje

Ono što najčešće možete vidjeti i čuti “Najbolje tablete za mršavljenje. Najefikasniji proteinski šejkovi od kojih mišići bujaju….”  Ništa od ovoga vam nije nepoznato internet je naime  preplavljen oglasima koji nude različite dijetetske suplemente, a prednjače oni namenjeni sportistima.

Najnovijim sprovedenim istraživanjem samo 17 stranica na Fejsbuku otkriveno je da se nudi 3020 neregistrovanih suplemenata, da je vrednost robe za koju se ne zna gde je uskladištena skoro osam milijardi dinara, a da su prodavci izbegli skoro 132 miliona dinara za registraciju tih istih proizvoda. Medjurim veliki problem i nevolje nisu samo dijetetski suplementi. U ministarstvu unutrašnjih poslova, u Odseku za suzbijanje kriminala u oblasti intelektualne svojine, javno upozoravaju da je elektronska prodaja bez prave kontrole.

 “Problem internet prodaje je u tome što to niko ne kontroliše osim kompanija koje su zainteresovane da se njihovo ime i proizvod ne nađu u ponudi”  govori Mihailo Tijanić, koji je  šef odseka.

Medjutim i kada naiđu na takav slučaj na Facebook-u oni mogu samo od njih da traže da ukinu tu stranicu. Ali onda je na samoj kompaniji je da li će taj zahtev uvažiti. I ako ukinu jedno važno pitanje je hoće li se pojaviti deset novih.
Kupovinom proizvoda koji nisu upisani u bazu podataka Ministarstva zdravlja, napominju u Privrednoj komori Srbije, potrošači rizikuju svoje zdravlje.

 “Prodaja dijetetskih suplemenata je slobodna. Ne prodaju se samo u apotekama, već u radnjama, u teretanama, fitnes centrima, a ciljna grupa je izrazito velika”  otkriva za Novosti Mirijana Vučićević, sekretar udruženja za farmaceutsku i medicinsku privredu PKS.

 

“Više od 60 odsto ponude na nelegalnim sajtovimasu proizvodi koji nisu u regularnom prometu. Građanima Srbije je na ovaj način pružena mogućnost kupovine neproverenih dodataka ishrani, legalnim distributerima onemogućeno je da rade i žive od svog rada, a država je na ime neplaćenog poreza oštećena za više stotina miliona dinara.”

Nije baš  toliki problem ako neko tako kupi falsifikovani sat, majicu, patike, ali jeste kad tako nabavlja dodatke ishrani ili bilo kakve proizvode koji mogu da utiču na njihovo dragocjeno  zdravlje.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: