DOBOJ: Direktor, njegov sin i zet brutalno pretukli radnika jer je tražio zaostale plate…

Vijesti

Direktor trgovačkog centra “Slavuljica” u Doboju i njegov sin su nanijeli teške tjelesne povrede jednom radniku u tom centru. Policijskoj stanici Doboj je juče prijavljeno je da su M.S., direktor trgovačkog centra “Slavuljica” u Doboju i njegov sin D.S. u magacinskom prostoru zaključali zaposlenog radnika V.V. i da ga najverovatnije tuku.

Nakon ove prijave, je policija izašla na mjesto događaja i zatekla V.V. s vidnim povredama na tijelu, glavi i licu (ogrebotine i podlivi) za koje je izjavio da su mu nanijeli M.S., D.S. i zaposlenik S.P., svi s područja općine Teslić.

“Povrijeđenom radniku ukazana je ljekarska pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Doboj i konstatirane su teške tjelesne povrede, “ c tako saopćeno je večeras iz Cenitra javne bezbjednosti Doboj.

Nad M.S. i D.S.  izvršena je kriminalistička obrada, dok se S.P. trenutno nalazi van mjesta prebivališta.

Prilikom alkotestiranja osumnjičenih nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj po čijoj naredbi policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 preduzimaju potrebne mjere i radnje na utvrđivanju potpunog činjeničnog stanja na okolnosti izvršenja krivičnog djela teška tjelesna povreda. Po dokumentiranju slučaja, protiv M.S., D.S. i S.P. će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Dobojska policija je privela sinoć Milorada Slavuljicu iz Teslića, vlasnika lanca benzinskih pumpi i tržnih centara “Slavuljica”, njegovog sina Dragana i zeta Stojka Pinića, nakon što su u magacinu Tržnog centra zatečeni kako brutalno tuku Vladimira Veselinovića, menadžera ovog centra.

Veselinović je za “EuroBlic” kazao da ga je od njih trojice spasila policija koja je oko 15 časova došla na lice mjesta po pozivu Vladimirovih radnih kolega, koji su svjedočili napadu.

“Tražio sam zaostale plate i onda se ovo desilo”  kazao  je Veselinović dodavši da se radnicima ovog centra duguju posljednje četiri plate. Policija je Vladimira Veselinovića odmah odvezla u Opštu Bolnicu Doboj, gdje mu je ukazana prva pomoć i konstatovan potres mozga.

Vladimir Veselinović je i kandidat za odbornika u gradskoj Skupštini Doboja.

Fokus.ba

Podijeli članak: