DO SADA NEVIĐENI HOROR: “Kao da je u Skoplje stigla apokalipsa” !!

Vijesti

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije je potvrdilo u nedjelju poslijepodne da je 21 osoba poginula u do sada najgorem nevremenu još od 1962. godine koje je pogodilo Skoplje.

U ponedjeljak će u Makedoniji biti dan žalosti zbog pogibije 21 osobe u teškom nevremenu u toj zemlji, odlučila je u nedjelju vlada na izvanrednoj sjednici, proglasivši istovremeno izvanredno stanje u regiji Skopja i Tetova. Dvadeset  žrtava je do sada identificirano.

Koliko je cijela situacija bila stravična, svjedoče podaci da su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, odnosno da je u nešto više od 120 minuta grom udario preko 800 puta!

“Bilo je užasno, izgledalo je kao da je došla apokalipsa. Ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, a neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima s malom djecom” , rekao je dopisnik B92 Miško Ivanov kako je izgledao taj užas.

Kada se ova velika oluja u nedjelju ujutro napokon stišala, tijela žrtava su pronađena u različitim dijelovima grada, a neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja.

U nekim dijelovima makedonske prijestolnice razina vode je dosegnula čak metar i pol, a meteorolozi su za nedjelju navečer najavlili novu kišu.

Dnevnik/carsija

Podijeli članak: