Do sada neotkrivena TAJNA o Lepoj Breni iz prošlosti: Njen nekadašnji prijatelj otkrio kako je..

Estrada

Poznati sarajevski novinar i urednik Ekrem Milić vrlo često sa svojim FACEBOOK prijateljima dijeli  veoma zanimljive anegdote i sjećanja iz prošlosti.

Svim je već poznato je da je Milić prijateljovao sa najvećim imenima jugoslovenske estrade te iz tih drugovanja nosi krajnje vrijedne informacije koje javnosti često nisu poznate. Evo šta je svojevremeno podijelio sa svojim prijateljima, a tiče se Lepe Brene.

“EVO MOJI PRIJATELJI ISKOPALI JOŠ NEKE MOJE BILJEŠKE.”

Slučaj kada je pretukla nekon principijelnog Bišćanina, jer im se ispriječio na putu.

To je bilo vrijeme kada sam imao pravo da sa njom ekskluzivno razgovaram. Bilo je i nekih lijepih druženja, šnicli koje mi je napravila u Novom Sadu (umalo nisam povratio). “Tada nije govorila sa svojim bratom Farukom, komšija joj bio Miloš Bojanić, prijetnja Vesna Zmijanac, a u ljubavnom životu – ništa posebno. Onaj ko joj se svidi – njen je!”

Brena nije bila štediša u tom pogledu, ali jeste bila i ostala škrtica u novčaniku. Sjećam se u Švicarskoj kod Ese Samardžića imala je novogodišnji honorar 40.000 franaka, a ja kao voditelj 500 franaka.

Kupila je ćilim na rasprodaji za 300 franaka i uprtila ga po St Galenu do hotelske sobe, mojoj kćerki je kupila neku igračku za 5 franaka i napisala “Svome kumčetu od Brene”.

(Brena je inače kuma mojoj Almi)

 

(Doznajemo.com)

Podijeli članak: