DO SADA JAVNOSTI NEPOZNATI OTMICE SINA BRENE I BOBE: 2,5 miliona ako hoćete Stefana živog, za mrtvog platite duplo! (FOTO)

Estrada

Već je svima dobro poznato da je Stefan Živojinović, sin pevačice Lepe Brene i bivšeg tenisera Sobodana Bobe Živojinovića, otet pre 16 godina ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi, a ovaj  slučaj još uvek nije rasvetljen. I dalje nije utvrđeno ko je kidnapovao dečaka i u džepove stavio 2,5 miliona maraka, a Stefanovi roditelji nikada nisu želeli javno da govore o agoniji kroz koju su morali proći.

Postoje četiri verzije ovog nemilog događaja

Prema prvoj verziji, Stefana je kući dovezao taksista nakon što su ga posle primopredaje otmičari ostavili na Kalemegdanu. Prema drugoj priči, dečak je predat Breni, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Speskulisalo se i da je pevačica na niškom auto-putu preuzela sina. Neki mediji su pisali i da je izvršena primopredaja u okolini Dubrovnika.

Baš cela se javnost digla na noge tog 23. novembra 2000, kad je osmogodišnjak uguran u automobil i odveden od oca i majke. Stefan je navodno krenuo sa majkom kod frizera, ali se vratio kući po rolere. Kad je izašao, otmičari su ga zgrabili. Otad mu se izgubio svaki trag.

roditelji Brena i Boba ćak pet dana nisu znali da li im je dete živo, pet dana su samo čekali da im telefon zazvoni i da im otmičari daju instrukcije da bi ponovo bili sa svojim mališanom.

“Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave”   naveli su kidnaperi u svojoj  prvoj poruci.

A onda je stiglo upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

“Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog – za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete deo po deo dečakovog tela “ tako su zapretili monstrumi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

Kako su prenosili mediji, važnu ulogu u pregovorima s otmičarima Breninog sina je odigrao Milorad Ulemek Legija, bivši komandan JSO. Spekulisalo se da je upravo Legija predao novac kidnaperima. Međutim, njegova uloga u otmici malog Stefana nikada nije zvanično potvrđena.

“”Zemunci” i njihovi saučesnici iz JSO oteli su Miroslava Miškovića, Miliju Babovića i druge. Uglavnom su se bavili kidnapovanjem i drogom. To su, što bi se reklo, bile najjeftinije pare” govori  Božidar Spasić.

Inače pripadnici “zemunskog klana”su  pravnosnažno , između ostalog, osuđeni i za otmice biznismena.

Kako se spekulisalo, Boba i Brena su potom na četiri radio-stanice, po otmičarevim zahtevima, dali oglas:

“Firma “Šafner” obaveštava partnere da je sva dokumentacija prikupljena u datom roku, pa posebno molimo da nam se partneri jave”  to je bio znak da je novac prikupljen.

“Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko mi posle 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti” stalno su pretili surovi kidnaperi.

Preplašeni roditelji slušali su njihove instrukcije, a onda je Boba od otmičara dobio mobilni telefon.

“Lepa Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim detetom bila parkirana na auto-putu kod Tošinog bunara. Njen suprug je ostavio novac na zadatoj lokaciji, a monstrumi su bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu. Roditeljima je pao kamen sa srca, ali su ubrzo otišli iz Srbije na Floridu da bi pokušali da nastave sa normalnim životom” govori naš sagovornik.

SRBIJADANAS

 

Podijeli članak: