SVI U ŠOKU: Dino Merlin i Jelena Karleuša spremaju…

Estrada

Srbijanska pop- folk diva i članica i dalje popularnog takmičenja ”Zvezde Granda” Jelena Karleuša i dalje ruši predrasude baš u svakom smislu, što u emisijama, što na  nastupima, što ljubitelje njene muzike, lika i djela  drži budne dvadesetčetiri sata.

Uporedo sa snimanjem novih emisija u pomenutom serijalu Jelena Karleuša priprema i svoj novi album, koji će prema najavama opet pomjeriti granice i maksimalno skrenuti pažnju na njenu pojavu.

“Bit će to sigurno nešto neuobičajeno i nešto što od Jelene njeni obožavaoci nisu očekivali. Znate da je uvijek voljela eksperimentisati sa muzičkim stilovima i izvođenjima i da joj je to s druge strane uvijek išlo od ruke. Njena publika to voli, cijeni njen rad i uvijek priželjkuju nešto novo i nešto neviđeno na našim prostorima… Kada kažem na našim prostorima, mislim na granice i zemlje bivše Jugoslavije gdje Jelena kotira jako dobro, kao što j sluča i sa Amerikom, Švicarskom, Njemačkom i drugim inozemnim zemljama” govori nam Jelenin blizak saradnik, koji o koncepciji albuma nije mogao pretjerano govoriti, budući da Karleuša želi da to kao i uvijek bude iznenađenje.

Nas je još zanimalo  da li će se na Karleušinom novom albumu, kao autor neke od kompozicija ili izvođač pojaviti najpoznatiji bh. kantautor Dino Merlin, budući da je u medijima prethodnim mjeseci bilo govora o tome, no izgleda da će duet ili autorska pjesma sa Merlinom još pričekati.

“Bilo je govora o tome, bilo nekih ideja i nekih varnica u tom smjeru, no prema posljednjim informacijama koje ja imam, izgleda da je sve još na čekanju. Jelena bezrezervno cijeni Dinu Merlina, kao jednog od najboljih autora današnjice, no u ovim trenucima ne mogu govoriti o tome da li su neki kontakti na tom polju ostvareni. No, zasigurno će se pojaviti na jednom od sljedećih albuma, budući da je to Jelenina davnašnja želja. Vrijeme će pokazati koliko je blizu njenom ostvarenju”  kazao je Jelenin blizak prijatelj i član njenog tima…

 

Podijeli članak: