DEVOJČICA ROĐENA I VEĆ 11 GODINA ŽIVI U ZATVORU: Njena majka je ubila 27 muškaraca, a mala Mina do punoletstva mora…

Vijesti

Jedanaestogodišnja devojčica mora da bude u zatvoru sa svojom majkom koja je serijski ubica…Prema navodima avganistanskih zvaničnika, Širin Gul  je dovodila  kući muškarce koji je trebalo da joj plate za seks. Umesto toga, Gul bi im sipala drogu u posluženi čaj i kebab, nakon čega bi ih ubila i zakopala u zadnje dvorište, tako je  pisao  Njujork tajms.

Do 2005. godine, Gul je ubila 27 muškaraca, zbog čega je dobila nadimak “najozloglašenija zatvorenica Avganistana”.Trenutno se nalazi na izdržavanju doživotne kazne, a sa njom se u zatvoru nalazi i njena 11-godišnja ćerka.

Tajms navodi da je situacija male Mine “ekstremna, ali ne i jedinstvena”, a veruje se da trenutno stotine dece boravi sa svojim majkama u zatvorima širom Avganistana.

Prema zakonima ove zemlje, majkama je dozvoljeno da zadrže decu dok ona ne postanu punoletna. U mnogim slučajevima o toj deci nema ko da brine…Mina je rođena u zatvoru, nakon odnosa njene majke sa zatvorskim čuvarem. Smatra se da je Gul pribegla ovom postupku kako bi izbegla izvršenje prvobitne kazne – smrt vešanjem.

Devojčica nikada nije kročila napolje.

“Za razliku od njene ‘grube’ majke, ona je zaista ljupka i učtiva”,tako  piše Tajm.

 

“Gul mi je u jednom trenutku prišla i rekla ‘Ubiću te. Doći ću tamo i iskopati ti oči’. Mina je, sedeći pored nje, na to samo rekla ‘ššš’ i tako smirila svoju majku”, dodao je on…

 

Kurir.rs/Njujork tajms

Foto: Youtube screenshot

Podijeli članak: