Detalji tragedije mladića koji je skočio sa Starog mosta: Sestrama rekao da ide u toalet a potom…

Vijesti

I danas je nastavljena potraga za mladićem iz Zenice koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru i nakon toga  nije izronio iz Neretve. Spasioci su juče pretražili dio Neretve od Starog do Lučko mosta, a detaljnija potraga koja uključuje i ronioce počela je jutros.
“Prijavljeno nam je da je muškarac skočio sa mosta i da nije izronio. Trenutno su ekipe na terenu i vrše potragu za nestalim mladićem “ kazali su juče iz MUP HNK. Na to su još dodali su da se nesreća dogodila u 17.20, a spasilačke ekipe su trenutno na terenu.

Policija je umeđuvremenu ispitala i porodicu mladića koji je skočio s mosta, o okolnostima pod kojima se sve to dogodilo.

Kako za sada nezvanično saznaje portal Klix.ba, radi se o 25-godišnjem muškarcu iz Zenice, koji je u društvu svoje dve sestre stigao u posetu Mostaru. Dok su skupa bili na Starom mostu, muškarac je izrazio želju da skoči u Neretvu, a da sestre snime taj skok. Sesetre su ga odgovorile od toga, a potom su otišli u obližnji restoran na ručak.

Tokom jela mladić je ustao i navodno kazao da ide u toalet, ali se zapravo vratio na Stari most i skočio.

Njegovo telo primetio je policajac ispod Lučkog mosta na površini vode, ali je ono odmah ponovo potonulo. Nakon dojave o skoku stigla su dva kajaka Interventne spasilačke službe Mostar, a spasioci su mladića tražili nizvodno, sve do Mosta Hasana Brkića u naselju Tekija.

Tu je sinoć potraga obustavljena.

Blic/Carsija

Podijeli članak: