DA TI SRCE STANE: Nevena Mijić SAHRANJENA U BIJELOJ VJENČANICI sa 150 cvjetova

Vijesti

ŽEPČE – Nakon jako tragične nesreće u kojoj je nažalost smrtno stradala Nevena Mijić, zajedno sa svojim prijateljima Oliverom Hrkačem i Monikom Antolović, juče je ova 20-godišnja Žepčanka ispraćena na svoj posljednji počinak.

Sahrana je obavljena na pravoslavnom groblju u Bistrici, a povorka je krenula od kuće žalosti iz susjednog Kiseljaka.

Posmrtna povorka je bila okićena baš kao svadbena, a prema želji roditelja, koji je nisu stigli udati, kako su planirali, nego je moraju sahraniti.

Nevena je pokopana sa 150 cvjetova i u bijeloj vjenčanici koju su joj kupili njena majka Snježana i otac Jovo jer su željeli ispuniti posljednju želju svojoj kćeri, piše Večernji list BiH.

“Naime, Nevena je nekoliko dana ranije, prilikom obilaska butika sa svojom majkom, pokazala na vjenčanicu u izlogu i kazala kako će upravo tu haljinu imati kada se bude udavala.”

Nažalost,sretni dan svoje udaje ona nije dočekala. Samo nekoliko minuta prije tragične saobraćajne nesreće u Goliješnici, gdje je poginula zajedno s najboljim prijateljima Monikom Antolović (18) i Oliverom Hrkaćem (19), majci je poslala poruku kako nema ključ i da joj obvezno uključi bojler te, valjda da bi je malo smirili, nakon upozorenja da ne voze brzo i piju te da će otac Jovo, ako treba, doći po njih, dodala sličicu s četiri hitne pomoći, kao da je predosjećala što će se dogoditi.

“Njih troje živjelo je “tristo na sat”, kao da su znali svoje sudbine…”. tužno je rekla ožalpšćena majka. Suze nisu krili ni članovi Dječjeg kazališta “Francika Kovačević” gdje je godinama glumila u brojnim predstavama.

Na njenom ispraćaju okupilo se i stotinjak volontera iz čitave BiH s kojima se družila tijekom brojnih susreta Crvenog krsta, gdje je, kao njegovateljica, dobila brojne nagrade i priznanja.

Posljednje je primila kobnog dana u subotu na svečanoj dodjeli diplome za njegovateljice opštine Žepče. Nakon toga otišla je na svoj redoviti posao u sportsku kladionicu, a proslavu diplome ostavila je za večernje sate sa svojim  najdražim prijateljima.

“Nažalost, nije dočekala ostvariti svoj san da bude njegovateljica u staračkom domu koji se trebao otvoriti u Žepču”, govore tužno njezini prijatelji.

Samo dan ranije, na mjesnim grobljima u Goliješnici i Radovlju pokopani su Monika i Oliver, koji su takođe ispraćeni s bijelim ružama i u bijelim lijesovima kao simbolima mladosti i nevinosti.

 

(NN, Večernji.ba. trazim.com)

Podijeli članak: