DA SE SRCE STISNE OD TUGE : Mlada mama Adelisa (23) umrla od srčanog udara, iza nje ostala kćerkica od samo…

Vijesti

Velika tuga…

Nedavno se udala, nedavno je postala majka i sa 23 godine preselila na drugi svijet… Ode jedna mladost i jedna velika i iskrena ljubav. Tuga da se riječima ne može opisati… Ovako je poznati novinar opisao tugu zbog smrti mlade žene Adelise Halilović, koja je preminula od infarkta prije nekoliko dana, ostavivši iza sebe maleno dijete.

Pokrenuta je akcija da se pomogne, a sljedeći post je objavljen na Grupi studenata, uz naznaku da se oni koji žele pomoći jave na profil Meliha Prosjanović-Šenderović:

 

“KOLEGE HITNO JE, naša draga kolegica s fakulteta, odsjek žurnalistika Adelisa Halilović prije nekoliko dana je UMRLA OD SRČANOG UDARA UZROKOVANOG VODOM U PLUĆIMA. Iza naše Adelise je OSTALA MALENA KĆERKA KOJA IMA 45 DANA. Smrt njene majke došla je nenadno i u šoku ostavila sve one koji su je poznavali i cijeli Kakanj, odakle je ova porodica. U šoku i nevjerici su posebno ostali njen muž i mlađa sestra, koja tek kreće u srednju školu. Njih dvije su u djetinjstvu ostale bez oba roditelja. Nadya je ostala sa ocem, a ovom samohranom ocu svaka pomoć je dobrodošla. Ovaj apel smatramo HITNIM I POKREĆEMO VELIKU AKCIJU PRIKUPLJANJA NOVCA I ARTIKALA ZA MALENU NADYU. Nadya koristi Violeta ili Pampers pelene broj 3, humana 1 adaptirano mlijeko, za sve kolege dobrog srca koji žele pomoći mogu se obratiti meni lično ili na moj broj telefona 061 979 302. Ja idem Nadyi u Kakanj aBd za 10 dana… Za sve one koji su poznavali Adelisu znaju da je bila borbena i jako pozitivna osoba, uputite dovu za našu Adelisu da joj se Allah, dž.š., smiluje i uvede u Džennet, a njenoj porodici podari sabur! UNAPRIJED SE ZAHVALJUJEM SVIM KOLEGAMA”

 

I korisnica Aida Sadiković Mehonić se uključila u pokušaj da se pomogne:

“Obraduj nekoga”  pokreće veliku akciju prikupljanja novca i artikala za malenu Nadyu.

 

Žiro račun za uplate je: 1613000049959129. Primalac: Aida Sadiković Mehonić. Raiffeisen BANK d.d. (OBAVEZNO JAVITE KAD UPLATITE, JER MI IZVJEŠTAJ DOLAZI TEK NA KRAJU MJESECA)

Payapl račun: aidas-m@live.com

(Doznajemo.com)

Podijeli članak: