DA LI JE STEFANA ILIĆA UBIO ROĐENI BRAT?Novi detalji otmice iz Banatske Subotice koja je potresla cijelu Srbiju!

Vijesti

Policijski psiholozi detaljno su razgovarali sa Urošem. Oni su zaključili da dečak poseduje koeficijent inteligencije iznad 150, ali i da sa druge strane ispoljava prve znake psihopatije
Nakon skoro mesec dana od smrti Stefana Ilić (12) iz Banatske Subotice kod Bele Crkve dolazi se do novih saznanja! Njega je najverovatnije namerno gurnuo u reku Karaš rođeni brat Uroš (9), a potom izmislio i prijavio kidnapovanje. Zločinu je navodno  prethodila tuča mališana. Šta li je istina, još uvek niko ne zna, ali ono što ostaje jeste velika tragedija koja je zadesila porodicu Ilić.

“Otmica” malog Stefana prijavljena je policiji 13. juna ove godine. Jedini svedok tog “kidnapovanja” bio je njegov mlađi brat Uroš, koji je opisao “otmičare”, kao i automobil kojim je dečak navodno otet. Ispričao je čak i da su hteli njega da uguraju u auto, ali da se otrgao i pobegao.

– Dečak je sve izmislio. Njegova priča je, međutim, bila toliko uverljiva, sa tako puno detalja, da mu se u početku verovalo. Roditelji nisu ni jednog trenutka posumnjali – navodi izvor “Novosti”.

Policija, ipak, jeste. Postojale su “pukotine” u detetovom kazivanju, koje su ukazivale da je Stefanova sudbina drugačija, ali svi su se nadali i verovali do zadnjeg trena da je dečak živ.
– Ispričao je da su njegovog brata otela trojica, a da je jedan od kidnapera iz obližnjeg sela. Dao nam je čak i njegovo ime i opisao ga detaljno. Ono što je bilo neverovatno jeste činjenica da je taj muškarac odranije imao prijavu u policiji za neku otmicu. Bili smo uvereni da imamo pravog čoveka u rukama – opisuje naš sagovornik.

Problem je, međutim, nastao kada je pomenuti mladić prošao poligrafsko testiranje, na kome je utvrđeno da nema nikakave veze sa kidnapovanjem malog Stefana. I ne samo to. Imao je čvrst alibi za vreme koje je bilo naznačeno kao trenutak otmice dečaka iz Banatske Subotice.

– Bilo je jasno da nas dečak “zavlači”. Njegovi roditelji, Gordana i Steva međutim, verovali su slepo sve što je govorio. I oni su poligrafski testirani, ali zbog izuzetno velikog stresa, rezultati nisu bili validni – rekao je sagovornik.

Razgovori sa Urošem, jedinim svedokom otmice, u prisustvu oba roditelja, trajali su dva dana. On je neprekidno pričao istu priču i ništa nije menjao. Do jednog trenutka.
– Kada mu je rečeno da je Stefanovo telo pronađeno u reci Karaš, samo je zaćutao i gledao nas – opisuje izvor “Novosti”. – Onda je sa ocem otišao kući. Otrčao je da prvi javi majci vest da je neko “ubacio Stefana u kanal”, a onda je zaplakao.

Onda je, kako se sumnja, izmislio priču o odbeglom jagnjetu koje je upalo u Karaš. Navodno, Stefan je tada skočio da spase životinju.

– Jagnje smo izvukli, ali je Stefan potonuo – rekao je Uroš policiji, roditeljima i novinarima nakon što je izvučeno telo njegovog brata.

Policijski psiholozi detaljno su razgovarali sa Urošem. Oni su zaključili da dečak poseduje koeficijent inteligencije iznad 150, ali i da sa druge strane ispoljava prve znake psihopatije.

Psiholozi koji su sa njim razgovarali su takođe primetili da pokazuje prve znake psihopatskog i sociopatskog ponašanja. Radi se o jednom veoma  čudnom dečaku. U porodici smo saznali da tuče braću i sestre, pa čak i da nasrće na roditelje.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podijeli članak: