Brat ubijene Arnele: Čovjek mi je otvoreno rekao ” ARNELU SU UBILI I BACILI”!!!

Vijesti

Dvadesetšestogodišnji Avdija Selimović iz Olova i Muriz Brkić sa Sokoca, su priznali da su izvršili ubistvo dvadesetčetverogodišnje Arnele Đogić, čije tijelo je pronađeno danas oko 13 sati u kanjonu rijeke Stupčanice.

Od jutros su ekipe Civilne zaštite bile uključene u potragu za tijelom ove 24-godišnje djevojke.

Kako nezvanično saznajemo, nesretna djevojka posljednji put je viđena u subotu oko 20 sati kako vozi automobil Peugeot 206 kroz Olovo.

Isti automobil kasnije je pronađen u ulici nedaleko od njene porodične kuće. Svi njeni bliži i prijatelji podjelili su vijest o njenom nestanku i zamolili sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave.

Međutim, ono što je zapanjujuće istu vijest je na društvenim mrežama podjelio i Muriz Brkić, jedan od ubica.O čemu smo već i ranije pisali.

Prema određenim navodima, djevojka je ubijena, zatim bačena sa litice u nepristupačnom dijelu olovske općine. Radi se o lokalitetu Krševi, između Olova i Olovskih luka. Nakon ovih saznanja zavladala ja ogromna tuga u Olovu.

Za Arnelom žale baš svi, prijatelji, poznanici a najviše njena uža rodbina i članovi porodice.

Njenog brata smo kontaktirali, ali nije bio raspoložen za razgovor, no kako smo ustanovili bio je na lokaciji gdje je Arnela bačena.

“Ne mogu pričati o tome, ima policija i nek oni rješavaju. Svjestan sam svega, čovjek mi je otvoreno rekao: “Arnelu su ubili i tu bacili”, znači otvoreno mi rekao. Svjestan sam svega toga, ali ne mogu ti ja govoriti o tome”, rekao je brat stradale Arnele.

Svemu je kako saznajemo prethodila velika  ljubomora. Takdjer još se navodi se da je pomenuti Avdija Selimović bio bivši momak ubijene Arnele. On je u dogovoru s Brkićem odlučio da joj oduzme život. Saznanja govore da su je prvo fizički onesposobili, zatim u besvjesnom stanju odveli do mjesta gdje su izvršili ubistvo.

Navodi se i da je u ovom činu upotrijebljeno i hladno oružje, ali više detalja će biti poznato analizom tijela.

(Source.ba) |

Podijeli članak: