BOSNA PONOVO BLOKIRANA: Borci na ulicama, traže svoja prava! Evo kako su…

Vijesti

Ratni veterani s područja Federacije Bosne i Hercegovine su blokirali jutros nekoliko najznačajnijih putnih pravaca na području ovog bh. entiteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako za sada javlja reporter AA iz Tuzle, više stotina pripadnika boračke populacije je blokiralo Šićku petlju na izlazu iz Tuzle prema Sarajevu. Ratni veterani nose zastave BiH i nekadašnje Republike BiH…Oni su na nadvožnjaku okačili transparent “Svi smo mi Fejza”, u znak sjećanja na kolegu koji je preminuo u teškom siromaštvu….

Na mjestu događaja su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, koji nisu intervenisali. Blokada prometne petlje je izazvala veliki saobraćajni kolaps.

Iz BIHAMK-a su saopćili kako je zbog protesta građana u prekidu odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše na putnom pravcu Maglaj – Doboj, kao i na magistralnom putu M-17 u mjestu Želeća (kod Žepča).Više boračkih udruženja najavilo je blokadu saobraćajnica, graničnih prelaza i proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH ukoliko Predstavnički dom FBiH do 28. februara ne zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima.

Oni su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

fokus

Podijeli članak: