Zdravlje
0

BOLNICE PUNE DECE Na bazenima hara ENTEROVIRUS! Ovo su simptomi koje morate prepoznati na vreme!!!

Pedijatri u prestonici poslednjih nedelja imaju više posla zbog, kako kažu, “uobičajenih letnjih problema” iskazanih u obliku – enterovirusa. Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj je bila  dežurna tokom jučerašnjeg dana i ne kriju da su imali pune ruke posla. “Imali smo oko 200 pregleda, najviše zbog enterovirusa koji su karakteristični za ove letnje mesece. Glavni […]

Podijeli članak:
BOLNICE PUNE DECE Na bazenima hara ENTEROVIRUS! Ovo su simptomi koje morate prepoznati na vreme!!!

Pedijatri u prestonici poslednjih nedelja imaju više posla zbog, kako kažu, “uobičajenih letnjih problema” iskazanih u obliku – enterovirusa.

Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj je bila  dežurna tokom jučerašnjeg dana i ne kriju da su imali pune ruke posla.

“Imali smo oko 200 pregleda, najviše zbog enterovirusa koji su karakteristični za ove letnje mesece. Glavni simptomi su visoka temperatura, osipi, problemi sa organima za disanje i varenje” kazala je za doktorka Nevena Jovičić iz Tiršove.

Kako dodaje, mališani zbog ovih virusa mogu imati i temperaturu do 40 stepeni.

“Dolaze i sa gušoboljom, prolivom, povraćanjem “ govori doktorka uz napomenu da je ovo ponajviše rezultat boravka na kupalištima, bilo da je reč o bazenima ili gradskim plažama.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  UMIRAO JE BOLNO I POLAKO: Ovako su izgledali poslednji Gidrini dani!

Što se osipa tiče, on može poprilično da uplaši roditelje, pošto često liči na rubeolu ili morbile, posebno ako je praćen visokom temperaturom. Zato je odlazak kod lekara – obavezan.

Glavna odbrana od enterovirusa je higijena. Kako lična, koja se ogleda u pranju ruku i tuširanju pre i posle ulaska u vodu na bazenima i plažama, tako i u dobrom pranju voća i povrća.

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!