BMW-OM ULETEO U FIRMU I POKOSIO IRENU “Ona je poginula, a ubica se pravdao KAO DA JE POLOMIO IGRAČKU”!!!

Vijesti

Milena i Slavoljub Ilić, roditelji Nišlijke Irene Ilić (27) koja je nažalost poginula 30. marta prošle godine u udesu u fabrici “Leoni” u rumunskom gradu Pitešti,su  revotirani preblagom kaznom koju je sud u Rumuniji izrekao vozaču Andreju Kristijanu Karamelei (23), odgovornom za smrt njihove ćerke…

Karamelea je za ubistvo iz nehata dobio samo uslovnu kaznu od dve godine i osam meseci a da stvar bude još gora, postoji mogućnost da bude obuhvaćen i amnestijom koja se očekuje u Rumuniji i tako u potpunosti izbegne bilo kakve sankcije.

” Pratili smo suđenje u oktobru prošle godine i bili šokirani. Njegova advokatica je ispričala da je mlad, da je pogrešio. Onda je on ustao i rekao: “Žao mi je, nikada to više neću da uradim”. Kao da je polomio neku igračku pa neće više. Bio je sa roditeljima, sedeo je tu ispred nas. Policije nigde nije bilo, niti obezbeđenja. Ne znam da li je u pritvoru bio mesec dana. Dobio je uslovnu kaznu. Međutim, oni čekaju neku sad amnestiju pa da bude oslobođen u potpunosti. To je sramota,”  govori neutešna majka Milena.

Kako je “Blic” pisao, do nesreće u kojoj je povređeno još petoro radnika,je došlo kada je Karamelea (23), koji je u fabrici radio na određeno, automobilom marke “BMW”, pri brzini od oko 80 kilometara na čas uleteo među stolove gde doručkovalo pedesetak radnika “Leonija”…

Irena je tada nažalost zadobila smrtonosne rane, dok je teže ili lakše povređeno petoro radnika – njena drugarica Aleksandra Ranđelović (29), koja je sedela sa njom za stolom, Branka Gligorijević (34) iz Niša, kao i još troje zaposlenih…
Milena i Slavoljub su angažovali advokata u Rumuniji koji je podneo žalbu na ovakvu presudu, ali ne očekuju da će se išta promeniti.

” Mislim da žalba neće da prođe. Njihovi sudovi, kako smo čuli, tretiraju prvu saobraćajku blagim kaznama. Mlad je, kažu pa je pogrešio. Pa i naša ćerka je bila mlada… Nju ništa više ne može da je vrati, ali smo očekivali bar neku pravdu. Sramota je zašto smo prevalili toliki put da čujemo da će biti kažnjen uslovno i da se čak nada nekoj amnestiji. Da li je amnestija bila, ne znam jer me više ne interesuje šta će biti “ govori ona.
Ilići govore da je okrivljeni Karamelea pokušao da im izjavi saučešće, ali da su odbili.

“Kada smo izašli ispred suda sa advokatom, prišao nam je prevodilac, kaže, hoće da nam izjave saučešće. Rekao sam ne treba nam saučešće “ govori Slavoljub dok teškom mukom zadržava suzu u oku.

Svaka reč boli majku Milenu kao živa rana.

” Nakon osam meseci su zatražili traže da nam izjave saučešće, da su hteli, mogli su telegram da pošalju. Ne treba nam njihovo saučešće “ dodaje ona.

“Leoni” ponudio posao roditeljima

Ilići govore da im je “Leoni” izašao u susret i pružio svu pomoć – platio im je put do Rumunije, obezbedio kola, ponudili su im prenoćište ako treba. Od niškog Centra za socijalni rad dobili su dragocenu pomoć od 70.000 dinara za prevod obimne sudske dokumentacije, jer para nisu imali za to.

“Hoće i mene i supruga da zaposle u fabrici u Nišu. Zvali su nas, rekli da će biti uskoro. Ja ne mogu da radim, bar suprug neka se zaposli” govori Milena.

Doneo paket, “driftovao” pa uleteo među radnike

Kako su preneli rumunski mediji, Karamelea je na suđenju izjavio da je toga dana došao u krug fabrike da nekome donese paket. Onda je “driftovao” BMW-om koji je pozajmio od druga, kada je izgubio kontrolu i uleteo među radnike koji su doručkovali u bašti menze u krugu fabrike… Utvrđeno je da je vozio oko 80 kilometara na čas, deonicom kojom je brzina ograničena na 5 kilometara na čas… Veštaci su se izjasnili da je nesreća mogla da bude izbegnuta da je pažljivo vozio prilagođenom brzinom koja je na tom delu ograničena na pet kilometara na čas…

blic

Podijeli članak: