BIZARNO:Maloljetnice nude kao nagradu na lutriji

Vijesti

Brazilska policija istražuje tvrdnje da se maloljetne djevojčice iz gradića Enkruzilada nude kao nagrada na lutriji i bingu.

Naime, ovo je možda i najmorbidnija lutrija na svijetu, gdje takmičari kupuju tikete, a dobitni tiket zapravo predstavlja nagradu u vidu maloljetnice nad kojom se mogu iživljavati.Prema tvrdnjama upućenih, stotine muškaraca redovno kupuju tikete za nagradnu igru, čije se izvlačenje “željno iščekuje”, piše Daily Mail.

Kao najatraktivnije nagrade ove lutrije jesu djevojčice, djevice, i svi koji žele da učestvuju u ovom “džekpotu” moraju izdvojiti više za svoje tikete.

U međuvremenu jedna organizacija za zaštitu dječjih prava saopštila je da se svake sedmice u centru ovog grada organizuje bingo, koji uglavnom pohode pedofili, jer su nagrada maloljetnice.

Iz ove organizacije, kojoj su se obratile neke od žrtava koje su zlostavljane kao “nagrada”, tvrde da se ove bolesne bingo večeri održavaju uz znanje cijelog grada, pa čak i lokalne policije. Mihael Farias, lokalni advokat, koji je prvi pokrenuo istragu o zlostavljanju, kaže da je ova lutrija toliko poznata među muškarcima da oni nerijetko dolaze i iz okolnih gradova, pa čak i cijele pokrajine Bahia, gdje se Enkruzilada nalazi.

“Članovi lokalne bande štampaju te tikete, na kojima stoji da su nagrade djevojčice od 11 do 17 godina”, govori Farias.

“Priča se pročula pa tako dolaze i muškarci iz udaljenih gradova, koji kupuju i po nekoliko tiketa. Kada je nagrada djevojčica koja je još djevica, onda su cijene tiketa daleko više.

Izvlačenje predstavlja događaj koji ti muškarci željno iščekuju”, kaže Farias. On dodaje da lokalna banda zarađuje ogroman novac na ovoj lutriji, a djevojčice jednostavno nemaju izbora jer su prisiljene da zadovolje muškarce koji ih dobiju kao nagradu.

Inače, ove optužbe izašle su na vidjelo samo godinu dana prije nego što će se u Brazilu održati jedan od najvećih svjetskih događaja –  Ljetne olimpijske igre.

Podijeli članak: