BIO JE POSEBAN: Beskućnik je pomagao bolesnoj djeci, a zapalio ga dječak (12)

Vijesti

Dragutin Todorčević je bio beskućnik… Međutim dok je bio u prihvatilištu on je skupljao  novac za djecu-leptire… Nažalost u noći s ponedjeljka na utorak dječak (12) na njega je bacio zapaljene novine i ubio ga…

 

Dragutin Todorčević (64), beskućnik koji je umro u mnogo strašnim mukama nakon što ga je zapalio dječak (12) je ranije  pomagao bolesnoj djeci. Dragutinova životna priča je bila mnogo tužna i teška. Dok je bio u prihvatilištu o svojem životu govorio je i pred televizijskim kamerama Radio-televizije Vojvodine.

“Životni put me ovdje naveo, jednostavno. Kad je došlo bombardiranje, ekonomski sam pukao, brak mi je pukao. Poslije sam se odao alkoholu. I tako sam bio po ulicama svakojakim, ostao sam na ulici “ kazao  je Dragutin.

Dok je bio na ulici, netko mu je ukrao štake pa je pozvao policiju… Policija je onda zvala Crveni križ te su ga oni nakon toga odveli u prihvatilište. Dragutin i njegovi kolege iz prihvatilišta jednom su prilikom sudjelovali u u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji kićenja jelki… Sav novac koji je prikupljen u toj akciji doniran je udruzi za djecu-leptire,, djecu koja su oboljela od teške i neizlječive bolesti osjetljive kože,, bulozne epidermolize. Nakon toga je upoznao u prihvatilištu jednu ženi i s njom je otišao… Kada je ona umrla, ostao je živjeti na ulici.

 

Dječak ga je zapalio iz zabave – Nisam htio da izgori

Dragutin i još jedan beskućnik su spavali  iza trgovine u noći s ponedjeljka na utorak. ..Došla su tri dječaka. Dječak (12) zapalio je novine i bacio ih na Dragutina koji je bio pokriven starom dekom… Muškarac se odmah zapalio. Dječaci su nakon toga pobjegli, a Dragutin je završio u bolnici gdje je nakon toga  umro. Dječak (12) je policiji kazao  da je novine zapalio i bacio na beskućnika iz zabave i da nije htio da čovjek izgor.. i. Sva trojica dječaka su nakon toga pušteni. Prema srpskim zakonima osobe mlađe od 14 ne odgovaraju ako počine zločine kao što su ubojstva, tako navodi Blic.

24sata

Podijeli članak: