Vijesti
0

BIHAĆ OBAVIJEN VELIKOM TUGOM: Dječak skočio sa prozora zbog mobitela?!

Velika tuga potresla je Bihać ali i cijelu BiH. Naime u Bihaću je danas Dan žalosti. Ovo je odlučio gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijaševića nakon dva veoma tragična događaja, smrti dječaka Alana Hodžića (11) i Dine Selimovića (18). Hodžić(11)  je u ponedjeljak pao sa prozora drugog sprata Osnovne škole Prekounje Bihać, dok je Selimović(18) nažalost preminuo […]

Podijeli članak:
BIHAĆ OBAVIJEN VELIKOM TUGOM: Dječak skočio sa prozora zbog mobitela?!

Velika tuga potresla je Bihać ali i cijelu BiH.

Naime u Bihaću je danas Dan žalosti. Ovo je odlučio gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijaševića nakon dva veoma tragična događaja, smrti dječaka Alana Hodžića (11) i Dine Selimovića (18).

Hodžić(11)  je u ponedjeljak pao sa prozora drugog sprata Osnovne škole Prekounje Bihać, dok je Selimović(18) nažalost preminuo u Kantonalnoj bolnici Bihać usljed teških povreda koje je zadobio prije nekoliko dana u teškoj saobraćajnoj nesreći. Hodžiću će dženaza biti obavljena danas na gradskom mezarju Humci u 16 sati, a samo pola sata kasnije na Šarića mezarju će biti ukopan i 18-godišnji Selimović.

 

Osnovna škola Prekounje je  jučer bila zatvorena. Učenici, ali i svi uposlenici bili su u velikom šoku i jučer. Dječakov otac Jasmin Hodžić najviše. Ovaj nekadašnji direktor gradske Gimnazije kaže da mu ništa nije jasno.

“Da li je on sam skočio ili se okliznuo, vjerujte, ni nama nije jasno. Ne znam još šta se tačno zbilo, “ govori Jasmin Hodžić, koji se prije nekoliko godina sa porodicom vratio iz Kanade kako bi živjeli i radili u BiH.

Prema za sada ezvaničnim informacijama,ova strašna tragedija dogodila se nakon časa odjeljenske zajednice, tokom koje su učenici sudjelovali u jednoj društvenoj igri. Stradali dječak je, navodno, nakon što je izgubio u toj igri zaplakao. Nakon što je školsko zvono označilo kraj časa i po izlasku nastavnice iz razreda, dječak je ušao u učionicu i drugarima zaprijetio da će iskočiti kroz prozor.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  Ispovest jedinog PREŽIVELOG užasne nesreće:DOK JE AUTO LETEO NIZ LITICU U NERETVU JA SAM...

Kako oni ovu prijetnju nisu shvatili ozbiljno, dječak je otvorio prozor i bacio se kroz njega.

S druge strane, postoji i druga verzija priče po kojoj su djeca tražila Wi-Fi signal od kafića koji je prekoputa, nagnuvši se van prozora. U jednom je trenutku navodno Alanu ispao mobitel nakon čega je on pao za njim.

Ipak, sve ove navode treba detaljno provjeriti.

Portparol policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je utvrđeno da nije bilo nasilja, da dječak nije gurnut, nego da se radi o nesretnom slučaju.

 

IZVOR: Oslobođenje.ba

Podijeli članak:

Napisano od moderator2

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!