BiH: Silovao djevojku, krvavu plahtu odnio njenoj porodici, pa je oženio!

Vijesti

Mevludin Osmanović (19) iz Tuzle, sa stalnom adresom boravka na sarajevskoj Ilidži,je  prvi prijavljen Kantonalnom tužiteljstvu u Mostaru zbog trgovine ljudima. Za to kazneno djelo, koje je ranije bilo u nadležnosti državnog Tužiteljstva, zaprijećena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

“Mevludinu Osmanoviću  je ove sedmice određen jednomjesečni pritvor u KPZ-u Mostar, a iz Odjela krim-policije MUP-a HNK-a spočitava mu se da je još 18. maja svoju godinu mlađu sunarodnjakinju A. H., također nastanjenu na Ilidži, nasilno odveo u Mostar, i to dok je ona, kako se navodi, kod rodbine u čapljinskim Čelebićima, ” tako  piše Večernji list BiH.

Dok je ona išla u trgovinu, Mevludin ju je uhvatio za ruku, ugurao u njegovo  vozilo i prijeteći ubistvom odvezao do tetkinog stana u mostarskom Južnom logoru pa je prisilio na seksualni odnos.

Nakon toga bijelu je plahtu s tragovima krvi pokazao njezinoj porodici, a to je bio i povod za tradicionalnu romsku ženidbu. Međutim mjesto sretnog braka, nakon toga su uslijedile nove prijetnje ubistvom njoj i obitelji te prisiljavanje na ropske odnose, a što je uključivalo konstantno seksualno i fizičko zlostavljanje, što je imalo za posljedicu i jedan pobačaj, te tjeranje na prosjačenje na području Hadžića, Pazarića i Konjica, i to pod stalnim nadzorom njegove majke.

Žrtva još spominje da su je zlostavljali i ostali članovi mladoženjine porodice, sve dok se 13. oktobra, nakon još jednog premlaćivanja, nije obratila za pomoć mještanima čapljisnkog Bobanovog Sela.

“Sudeći po njezinim ozbiljnim optužbama, agonija je trajala pet mjeseci, nakon čega je žrtva trgovine ljudima smještena u sigurnu kuću”  tako navode iz policije, koja je čitav slučaj i dokumetirala.

Dnevni Avaz/ Carsija

Podijeli članak: