Vijesti
0

BBC objavio snimke ruskih oklopnih vozila kako prolaze kroz Kijev! Objavljen i broj žrtava. Ukrajina se suočava sa najvećim…

Kijev, glavni grad Ukrajine, je jedan od glavnih ciljeva ruske vojske koja je uapočela invaziju na ovu zemlju. Prema tvrdnjama američkih i britanskih obavještajaca još od jučer, Kijev je meta koja je visoko na jezivoj listi ruskih agresora. Prema izvještajima stranih reportera, napadi na Kijev su trajali  cijelu noć, a rano jutros gradom su, u više navrata, odjekivale […]

Podijeli članak:
BBC objavio snimke ruskih oklopnih vozila kako prolaze kroz Kijev! Objavljen i broj žrtava. Ukrajina se suočava sa najvećim…

Kijev, glavni grad Ukrajine, je jedan od glavnih ciljeva ruske vojske koja je uapočela invaziju na ovu zemlju. Prema tvrdnjama američkih i britanskih obavještajaca još od jučer, Kijev je meta koja je visoko na jezivoj listi ruskih agresora.

Prema izvještajima stranih reportera, napadi na Kijev su trajali  cijelu noć, a rano jutros gradom su, u više navrata, odjekivale sirene za uzbunu. Grad je bio izložen raketnim napadima, stanovništvo je noć provelo u skloništima, a sada, kako se čini, počinje i napad tenkovima.

BBC je objavio video snimke s društvenih mreža koji prikazuju ono što se čini kao ruski tenkovi koji prolaze kroz Obolon, područje sjeverno od centra Kijeva.Samo u proteklih sat vremena, ukrajinsko ministarstvo obrane potvrdilo je da su se ruske snage infiltrirale u stambenu četvrt.

Čini se da su snimke snimili mještani u svojim domovima. BBC je potvrdio da naselje u ovim videozapisima Obolon.

S bojišta dolaze razne informacije o gubicima i žrtvama. Rusi napadaju iz više pravaca, rat se vodi na više mjesta pa je teško točno utvrditi broj žrtava koji, uz sve to, iz minute u minutu raste.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  Užas koji preživljavaju naši roditelji: Ljekari odbili pregledati bolesno dijete, intervenisala i policija

Ukrajinske vlasti su potvrdile da je ubijeno najmanje 137 ukrajinskih vojnika dok ih je 316 ranjeno, piše CNN, pozivajući se na predsjednika Zelenskog. Nesumnjivo će obje brojke rasti. Ukrajinsko ministarstvo obrane tvrdi da je ubijeno 800 ruskih vojnika.

“Neprijateljski gubici također uključuju sedam aviona, šest helikoptera, 130 borbenih oklopnih vozila i preko 30 tenkova”, objavilo je tokom noći ukrajinsko ministarstvo.

Te brojke nisu potvrđene. Rusi su tokom jučerašnjeg dana demantirali gubitke koje su procjenjivali Ukrajinci ili se uopće nisu javljali o tome. Nije poznato niti koliko je uništeno ukrajinskih tenkova, vozila i ostale vojne opreme.

 

 

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!