Baka iz Mirijeva svaki dan gura kolica tri kilometra: Razlog će vam SLOMITI SRCE…

Vijesti

U jednom od  pokušaja da skrene pažnju na realne probleme stanovništva o kojima se rijetko priča, Beograđanin Dušan Jovanović (26)je podjelio na svom Fejsbuk profilu tužnu ispovijest jedne bake sa Mirijeva.

Foto: D. Jovanović / Privatna arhiva
Prolazeći Mirijevom, Beograđanin Dušan ugledao je pogrbljenu staricu kako, teturajući se pored puta, gura kolica puna stvari. Zaustavio je auto i ponudio se da joj pomogne, ne znajući u šta se upušta.

“Prošle subote u tom trenutku napolju je bilo 28 stepeni. Jedva sam je ubjedio da joj pomognem i krenuli smo, ne sluteći, da treba da guram kolica dva ili tri kilometara, od čega je polovina puta do njene kuće uzbrdo. Ja sam se umorio, a kako je njoj bilo ne smijem ni da zamislim.

Svo vrijeme smo ćaskali, baka ima mizernu penziju, ne želi da prosi i izrazito je ponosna na to što pošteno zarađuje crkavicu, i ne pada joj teško tri sata pješačenja u jednom smjeru”  napisao je ovaj Beograđanin.

U objavi na Fejsbuku Dušan je objasnio da ponosna starica, inače rođena Beograđanka, koja mu se predstavila kao “baka Draginja”, svake subote i nedelje ustaje u četiri sata ujutu i tri sata gura kolica od svoje kuće na Mirijevu do pijace na Karaburmi, da bi na istu stigla u 7 ujutru i prodala cvijeće.

Hrpa novčanica od 10 dinara

“Na kraju dana ona zaradi oko 500 dinara, nakon čega se ponovo vraća kući na vrh Mirijeva. Kad smo stigli do njene kuće, baka Draginja mi je čak izvadila hrpu novčanica od po 10 dinara da uzmem za sokić.

Zahvalio sam se i vratio iste, ona mi je poželjela puno zdravlja, a ja njoj što manje ovakvih teških dana”  završava priču, ovaj mladi Beograđanin, o tužnoj sudbini jedne bake.

Izvor: blic.rs

Podijeli članak: